Autor fotky: Ibraim Leonardo na Pexels

Pomôžu vám aj v “boji” zvanom život.

Možno ste sa práve začudovali nad tým, čo majú spoločné bojové umenia s bežným, každodenným životom. V skutočnosti oveľa viac, než by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Tradičné bojové umenia totiž kladú veľký dôraz na veci ako napríklad pokojná myseľ či dokonalé sústredenia sa na cieľ – a práve tieto lekcie môžeme zužitkovať každý jeden deň. 

Článok pokračuje pod videom ↓

 Portál The Minds Journal popísal 3 lekcie z tradičných bojových umení, ktoré posunú váš život na nový level.

#1 Nedajte najavo svoje rozrušenie

Jednou z najdôležitejších vecí je naučiť sa, ako pred druhými nedať najavo svoje rozrušenie. Je to ako pri boji – ak vás niekto inzultuje a vidí, že ste už slabí, zasadí vám finálny úder. A rovnako je to aj v živote. 

Snažte sa preto nedávať najavo svoje slabosti, niektorí ľudia by totiž mohli vašu zraniteľnosť veľmi ľahko využiť vo svoj prospech. 

Autor fotky: Thiago Matos na Pexels

#2 Hľadajte prieniky

V tradičných bojových umeniach je dôležité plne sa sústrediť na to, aby ste našli istý “prienik”, cez ktorý sa dostanete k vášmu súperovi. A presne rovnako to platí aj v živote a vo všetkom.

Nech už riešite akýkoľvek problém, spočiatku sa vám môže zdať ako neriešiteľný či nezdolateľný. Ak však zameriate svoju pozornosť na hľadanie nejakého “prieniku”, pomocou ktorého by ste dostali k jadru samotného problému, je isté, že sa vám ho vyriešiť určite podarí. 

#3 Vyčkajte na správny moment

A v neposlednom rade, ak chcete súpera zdolať, musíte vyčkať na ten správny moment. Ak by ste rovnaký pohyb, úder či chmat vykonali o sekundu skôr či neskôr, je možné, že by ste neuspeli. V živote to ale nefunguje inak.

Veľakrát totiž chceme mať všetko a hneď, čo je ale často kontraproduktívne. Niekedy je jednoducho lepšie nesnažiť sa veci, ktoré nepália, uponáhľať a počkať, kým na ne nastane ten správny čas. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov