Autor fotky: MART PRODUCTION na Pexels

Znamenajú totiž, že ako osoba rastiete.

Niektorých pocitov sa doslova bojíme. Máme totiž zafixované, že ide o niečo negatívne, čo by sme nemali cítiť, a že sú signálom toho, že náš život nemá dobré smerovanie. Možno vás ale prekvapí, že veľakrát je to presne naopak.

Článok pokračuje pod videom ↓

6 negatívnych pocitov, ktoré sú ale dobrým znamením, popísal portál Thought Catalog.

#1 Neistota

Veľa ľudí si myslí, že správne rozhodnutie je vždy iba to, ktorým sme si na 100 % istí. Ako si ale môžeme byť istí niečím, čo sme ešte nezažili? Občasná neistota je úplne v poriadku, nenechajte sa ňou odradiť. Znamená len to, že idete do niečoho nového. 

#2 Pochybnosti

Pravdou je aj to, že každý z nás o sebe niekedy pochybuje – a ľudia, ktorí hovoria, že nie, pravdepodobne klamú. Ak robíte nejaké dôležité a veľké životné rozhodnutie, pochybnosti sú úplne na mieste. 

Autor fotky: Athena na Pexels

#3 Pocit, že ste stratení

Videli ste už niekedy niekoho, kto si naplánoval život na niekoľko rokov, alebo hoci len mesiacov dopredu, a všetko išlo presne podľa tohto jeho plánu? Zrejme nie, pretože takýto človek pravdepodobne neexistuje, každý z nás občas stratí smer.

#4 Strach

Pri strachu si povedzme jeden zaujímavý fakt. Vedeli ste, že existuje len jedna skupina ľudí, ktorá nie je schopná pociťovať strach? Sú ňou psychopati. Ak teda pociťujete strach, nemajte obavy. Je to práveže znakom toho, že ste úplne v poriadku. 

#5 Úzkosť

Mať úzkostné pocity nie je nič príjemné, ale ide takisto o niečo, čo je prirodzenou súčasťou nášho života. Je to totiž len dôkazom toho, že je toho na vás priveľa, čo ale môže byť dobrým znakom, pretože je to prejavom toho, že sa niekam posúvate. 

#6 Diskomfort

Diskomfort je takisto pocitom, ktorý môže byť veľmi nepríjemný, no žiaľ, vystúpenie z komfortnej zóny sa bez neho určite nezaobíde. Diskomfort za to ale vždy stojí, nakoľko ho potom vždy vystrieda pocit zadosťučinenia.  

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov