Povedať krutú pravdu do očí môže totálne zničiť váš vzťah. Najmä ak sa týka maličkostí, na ktorých v skutočnosti záleží oveľa viac, než si myslíte.

Ruku na srdce. Kto ešte nikdy v živote nezaklamal svojmu partnerovi? Netvrdili ste, že sa vám páči parfém, ktorý vám dal na prvé výročie, hoci v skutočnosti sa vôbec netrafil do vášho vkusu? I keď to tak nevyzerá, drobná lož môže byť pre vzťah prospešná. Ukážeme vám šesť oblastí, v ktorých je milosrdné klamstvo tým najlepším riešením.

Článok pokračuje pod videom ↓

Samozrejme, s klamstvom by sme to nemali preháňať a i milosrdnú lož by sme mali používať len vo výnimočných situáciách. Inak sa ľahko stane, že sa zamotáme do svojich klamstiev. Kde sú však milosrdné lži povolené?

#1 Vedel/a som to na prvom rande…

pixabay.com

…nie, nevedeli. Dokonca ste váhali, či sa vám aj druhýkrát oplatí stretnúť s týmto človekom. Je však normálne, že zo začiatku máme pochybnosti. Málokto zažíva ten pocit, že človek, ktorého prvýkrát vidí pred sebou, bude jeho životným partnerom. Ten pocit sa väčšinu zrodí časom. Váš partner či partnerka o tom však nemusia vedieť. Zbytočne by ich to zranilo.

#2 Bude to v poriadku

Nikto z blízkych nezomrie, stará mama sa vystrábi z nevyliečiteľnej choroby alebo šéf sa konečne zmení na človeka. Každý z nás svojho partnera neraz presviedčal o tom, že všetko bude v poriadku. Aj keď sme vnútorne vedeli, že to nebude pravda, chceli sme ho potešiť. Je to prirodzené. Milujeme ho a vieme, že nádej aj tak zomiera posledná.

#3 Samozrejme, že mi to nevadí

pixabay.com

Ale vadí. Na partneri je kopec maličkostí, ktoré nás najmä časom vedia vytočiť do nepríčetna. To, že všade za sebou necháva špinavé ponožky, jeho záujem o futbal či partia kamarátov, ktorí ešte stále nedospeli. Ak však ide naozaj len o maličkosti, netreba mu za každú cenu vravieť krutú pravdu do očí. Lepšie je sa nad to povzniesť a radšej zvoliť milosrdnú lož.

#4 Je to výborné

pixabay.com

Ak vaša polovička urobila večeru či obed z lásky, je to niečo, čo sa naozaj počíta. A to aj v prípade, ak nemá bohvieaké kuchárske schopnosti. No povedzte, mali by ste to srdce na rovinu povedať, že to mäso je tvrdé ako podkova?

#5 Samozrejme, že nežiarlim

Žiarlivosť je v menšej či väčšej miere uložená v každom z nás. Možno aj vy potichu žiarlite na jeho bývalú priateľku, ktorá vyzerala priam dokonale. Možno si aj všimnete, že ženy sa o neho neprestali zaujímať, ani keď je zadaný. Ak však máte vzťah založený na dôvere, nemáte sa veru čoho obávať. Vybral si práve vás a to je to hlavné. To, že žiarlite, si však nechajte radšej sami pre seba.

#6 Naozaj ťa majú radi

pixabay.com

Dokázali by ste partnerovi povedať, že ho nemajú radi vaše kamarátky, a nepáči sa ani vašej starej mame? Takáto „Jóbova zvesť“ by určite nepriniesla nič dobré. Problém medziľudských vzťahov by sa nevyriešil, práve naopak. Partnerovi v takomto prípade radšej pravdu nehovorme. Milosrdná lož v takomto prípade môže byť tá najlepšia možnosť.

Pozri aj: Chcete byť šťastní? Položte si každý deň túto jedinú otázku

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov