Veľa ľudí je celé roky vo vzťahu, v ktorom je kľúčovou črtou pretvárka a falošnosť...

Ak ste si mysleli, že všetky páry sú spolu len preto, že sa milujú, asi po prečítaní tohto článku utrpíte mierny šok. Nie, nie je to tak. Niektoré páry ostávajú spolu z pohodlnosti. I keď vo vzťahu chýba láska, niekto v ňom dokáže ostať najmä z jediného dôvodu, ktorým je to, že nechce ostať sám…

Článok pokračuje pod videom ↓

Vybudovať si funkčný vzťah je skutočne náročné. Ak ste však s tým správnym človekom, energia, ktorú dáte do vzťahu, sa vám niekoľkonásobne vráti. Budete sa cítiť naplnení a navzájom sa podporíte vo svojich snoch. No čo ak sa ocitnete vo vzťahu, v ktorom je partner len preto, že mu to vyhovuje? Stojí vám za to vzťah, v ktorom nie je láska? Na tieto otázky si musíte odpovedať sami. Jedno je však isté. Ak vzťah nefunguje, určite to pocítite.

Ak na svojom partnerovi pozorujete týchto 5  znakov, berte to ako varovanie. Všetko nasvedčuje tomu, že v prvom rade mu ide o seba a o vlastné pohodlie.

#1 Nepoznáte navzájom svojich priateľov ani rodinu

Samozrejme, nikto od vášho partnera neočakáva, že vás po prvom rande zavolá na spoločný nedeľný obed do rodinnej obývačky. No ak sa nemá k činu ani po mesiacoch chodenia, je načase zbystriť pozornosť. Jeho priatelia sa pre vás stávajú tabu a on sa pre istotu absolútne nezaujíma, s kým trávite voľný čas vy. Tušíte, k čomu to smeruje? Neplánuje s vami budúcnosť. Preto sa ani neobťažuje pridať si vás do svojich kruhov.

#2 Neviete si v pamäti vyloviť spoločné spomienky, ktoré by boli niečím výnimočné

Keď si prehrávate „zložky“ v hlave, akosi vám tam nevyskočí nič, čo by vo vás vyvolalo nejakú pozitívnu emóciu. Možno tam nájdete smútok alebo sklamanie. Ale ak vo vašej spoločnej minulosti nie je nič, čo by stálo za zmienku, treba si uvedomiť, že v podobnom, ak nie v horšom trende to bude aj pokračovať. Až kým to raz (chvalabohu) neskončí.

Unsplash.com/Angel Monsanto

#3 Nemáte sa o čom rozprávať

Celá vaša komunikácia je akosi nevyrovnaná. Pravdepodobne ste vy ten hlavný iniciátor rozhovorov, zatiaľ čo váš partner sem-tam odpovie neurčitým gestom, či maximálne v nerozvinutých vetách. Múdri ľudia naozaj majú pravdu, keď nám pri každej možnej príležitosti vtĺkajú do hláv, že základom je komunikácia. Je to tak. Nechcete predsa partnera, ktorý bude len „kusom nábytku“, ktorý na dôvažok treba neustále obsluhovať.

#4 V skutočnosti vás drží pokope len sex

Všetci sme sa narodili s určitým balíkom hormónov, ktorý sa nám „aktivuje“ v čase dospievania. Ale ak máte byť pre partnera len niekým, kto mu pomôže zbaviť sa nahromadených hormónov, je to naozaj zlé. Áno, sex môže byť obojstranne fantastický a uspokojivý. Ale raz sa prejete aj toho najlepšieho zákusku, však?

pexels.com

#5 Za všetkým hľadajte ego

A práve partnerove ego dokáže spraviť naozaj veľa škody. Ak vie jedine on, čo je najlepšie, nepýta sa vás na názor (pretože vy aj tak nič neviete) a neustále vás ponižuje, radšej ho vyhoďte. Nielen zo svojho Facebooku, ale rovno zo svojho života. Uvidíte, ako neskutočne sa vám uľaví.

Držíme vám však palce, aby ste nič z toho riešiť nemuseli, pretože sa vás to netýka!

Pozri aj: Daruj svoje nebo tomu, kto sa ťa nebojí chytiť za ruku a prejsť s tebou tvojím peklom

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov