Foto: Photo by Marcos Paulo Prado on Unsplash

Stojí to zato.

Nájsť v dnešnej dobe človeka, ktorý by bol naozaj úprimný, a hovoril by vždy len pravdu, je takmer nadľudským výkonom. Ako sa však hovorí – najlepšie je vždy začať od seba. Skúste sa niekedy zamyslieť nad tým, koľko drobných či “milosrdných” lží človek vysloví za jediný deň. Ak však naberiete odvahu skončiť s tým, a začať hovoriť len a jedine pravdu, vo vašom živote sa stane týchto 5 zaujímavých vecí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich protál Thought Catalog. 

#1 Viac si začnete vážiť samého seba

Či už je to milosrdná alebo iná lož, stále je to len klamstvo. Keď sa preto rozhodnete hovoriť už len pravdu, a to bez ohľadu na situáciu, okamžite si začnete viac vážiť seba samého. Áno, vaša pravda sa niektorým ľuďom páčiť nebude, no oveľa dôležitejšie je to, že stúpnete vo svojich vlastných očiach. 

#2 Oslobodíte sa od skľučujúcich poloprávd

Nikto nie je povinný dávať neúprimné komplimenty, alebo s niekým súhlasiť len preto, aby ho nezranil. Zo slušnosti to zrejme robíte aj vy, no sledujte, ako sa váš život zmení, keď sa rozhodnete, že to už viac robiť nebudete. 

Photo by Motoki Tonn on Unsplash

#3 Otvoria sa vám nové možnosti

Keď sa rozhodnete, že už budete hovoriť jedine pravdu, na povrch vypláva vaše úplne najskutočnejšie a najúprimnejšie ja, vďaka čomu sa vám v živote začnú ukazovať a otvárať úplne nové možnosti. Sami budete prekvapení z toho, čo všetko vám v živote doteraz unikalo. 

#4 Stanete sa viac asertívnym

Keď zistíte, že už viac nie ste ovládaní väčšími či menšími klamstvami, a že už si viac nemusíte pamätať, čo ste komu povedali, dá vám to priestor stať sa viac asertívnymi. Tak napríklad, keď niečo nebudete chcieť, úprimne poviete “nie”, alebo keď sa vám niečo nebude páčiť, na rovinu to poviete. Ďalej vás už jednoducho nebude nič obmedzovať. 

#5 Stanete sa autentickým človekom

Aj pravda sa dá povedať jemným, srdečným a úctivým spôsobom. Áno, s obsahom toho, čo hovoríte, budú možno viacerí ľudia nespokojní, ale spôsob, akým to poviete, bude vždy slušný a úprimný. Keď začnete hovoriť len pravdu, čoskoro si uvedomíte, že ste si vytvorili oveľa hlbšie spojenie so svojimi hodnotami a skutočnými presvedčeniami, vďaka čomu ste sa stali absolútne autentickým človekom. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov