Citliví a empatickí ľudia majú veľakrát ešte ťažší život, než tí ostatní.

Veľa ľudí je presvedčených o tom, že tí dobrí ľudia majú spravidla najťažší život. Vyzerá to tak, že na tom bude veľký kus pravdy. Empatia je schopnosťou vcítiť sa do pocitov druhých ľudí a v súčasnej, ľahostajnej dobe je vysoko cenenou vlastnosťou. Život s ňou však môže byť veľmi ťažký. Empatickí ľudia totiž denne zažívajú týchto 5 problémov, o ktorých sa v spoločnosti až tak často nehovorí.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Veľmi ľahko prepadnú negatívnym emóciám

Jedným z najväčších problémov empatov je to, že aj problémy iných ľudí prežívajú ako tie vlastné. Je psychicky veľmi náročné naraz riešiť a prežívať nielen svoje starosti, ale aj ťažkosti celej svojej rodiny, svojich priateľov a ostatných ľudí, s ktorými ste v každodennom kontakte.

pixabay.com

#2: Pretrvávajúca negatívna energia je príčinou ich únavy

Ak ľudia vycítia, že ste empat, a že ste im kedykoľvek ochotní pomôcť, začnú si z vás robiť „zásobáreň“ svojich problémov. Tento tlak by však nezvládol nikto a tak vedie vyčerpaná psychika k tomu, že vyčerpane sa začne cítiť celý váš organizmus.

#3: Empatickí ľudia sú veľakrát využívaní

Ľudia jednoducho vedia, že kedykoľvek za vami prídu, ste ochotní podať im pomocnú ruku, a to aj keď by to malo byť na úkor vášho času, či vašich záujmov. Empati sú tiež zvyčajne veľmi veľkorysí a láskaví ľudia, čo môže viesť k tomu, že k sebe začnú priťahovať presné protiklady – teda ľudí, ktorí budú chcieť ich dobrotu len využiť.

#4: Veľmi často začnú zanedbávať samých seba

Empatickí ľudia radšej iným dávajú, než dostávajú. Vo väčšine prípadov však zanedbávajú svoje vlastné blaho a svoje vlastné záujmy. Ľuďom sa jednoducho boja povedať nie, len aby ich nezranili alebo neurazili.

pixabay.com

#5: Je pre nich ťažké zaľúbiť sa

Pomáhali liečiť už toľko zlomených sŕdc, že je pre nich až nepredstaviteľné, že by niekedy vo svojom živote mohli natrafiť na partnera, ktorý by ich nezradil. Preto sa väčšinou držia o krok späť a opačnému pohlaviu sa veľakrát boja otvoriť bránu do svojej duše.

Pozri aj: 7 VECÍ, KTORÉ ĽUDIA S VYSOKOU EMOČNOU INTELIGENCIOU NAOZAJ NEROBIA

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov