Ak sa bojíte partnerovej nevery ako čert sväteného kríža, vyskúšajte tieto techniky. Sú zamerané predovšetkým na rozdielne potreby mužov i žien. Určite stoja za vyskúšanie.

Nevera málokedy vzniká len tak. Väčšinu sa pod ňu podpíše viacero faktorov. Medzi hlavné dôvody nevery však patrí pocit, že sa necítite byť vo vzťahu milovaní. Vedci však definovali 5 základných vecí, ktoré vám pomôžu znížiť riziko partnerovej nevery takmer na nulu. Neslúžia však len ako prevencia. Zároveň vám napomôžu v budovaní stabilného a harmonického vzťahu.

Článok pokračuje pod videom ↓

V prvom rade si musíme uvedomiť, že ženy a muži sú naozaj z rozdielnych planét. Preto to, čo funguje na jedno pohlavie, na druhé nemusí vždy zapôsobiť. Willard F. Harley, klinický psychológ, ktorý poskytol terapie už viac než 800 párom, predstavil 5 základných prístupov, ktoré sú akousi prevenciou nevery. Určite stojí za to ich vyskúšať.

#1 Ženy potrebujú nehu, muži sex

Photo by freestocks.org on Unsplash

Pre väčšinu žien je oveľa dôležitejšie vzájomné túlenie s partnerom, ktoré v nich vyvoláva pocit ochrany a bezpečia. Nie je nič lepšie ako sa po namáhavom dni schúliť do náručia partnera a tak si vychutnávať vzájomnú prítomnosť. Väčšine mužov to však nestačí. Pocit lásky si upevňujú cez sex. Je pre nich dôležitou zložkou stabilného vzťahu.

#2 Ženy sa potrebujú vyrozprávať, muži potrebujú priestor pre seba

Photo by Bewakoof.com Official on Unsplash

Muži nechápu, čo môžeme toľko rozoberať so svojimi kamarátkami. Ak nie sme spolu, četujeme si do nekonečna. Je to pre nás obľúbený spôsob ventilácie i relaxu. A to isté očakávame od mužov. Že sa im môžeme schuti vyrozprávať, a to bez toho, aby hľadali riešenie. Pre nás je najdôležitejší ten samotný proces, keď zo seba vypustíme prúd slov. Muži však nepotrebujú hovoriť o svojich problémoch. Miesto toho potrebujú priestor, kde budú sami so sebou alebo s kamarátmi, s ktorými určite nebudú plytvať slovami. Aj to svedčí o rozdielnosti pohlaví.

#3 Úprimnosť verzus príťažlivosť

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Ženy pri sebe potrebujú muža, ktorý dokáže dodržať slovo. Ak je úprimný, čestný a otvorený, získava kredity navyše. Muži sú však skôr vizuálne typy. Je pre nich dôležité, aby sa žena stále snažila byť pre nich atraktívnou a príťažlivou.

#4 Ženy si skôr potrpia na luxus a muži na pohodlie

Photo by Emily Marie on Unsplash

Možno i vás tento bod trochu zdvihne zo stoličky, ale podľa Harleyho je to skutočne tak. Ženám viac záleží na finančnom zabezpečení, ktoré vedome či nevedome očakávajú od partnera. Nemusia mať na účte päťciferné sumy. Stačí, aby si vedeli zabezpečiť veci nevyhnutné pre život. Mužov zas poteší, keď žena premení domov na útulné a pohodlné miesto, ktoré sa stane skutočným miestom na oddych.

#5 Ženy túžia po mužovi, ktorý bude dobrým otcom, muži zas potrebujú uznanie

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Nie je nič príťažlivejšie než chlap, ktorý sa skutočne dokáže postarať o svojho potomka. Venuje mu nielen čas, ale i pozornosť. Nebojí sa mu ukázať nové veci. Muži však za svoje činy potrebujú uznanie a pochvalu. S ňou doslova rastú.

Pozri aj: Robili vaši rodičia túto vec? Ak áno, je veľmi pravdepodobné, že máte sklony k nevere

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov