Foto: Pexels

Nebudú vás stáť ani veľa času, ani veľa námahy.

Každý z nás sa snaží v živote dosiahnuť čo najviac. Paradoxne, len málokto je preto ochotný aj niečo spraviť a množstvo ľudí len čaká na to, že úspech im spadne z neba priamo do otvoreného náručia. Ak však patríte k tej druhej — podstatne menšej skupine ľudí — a pre svoj úspech aj niečo chcete urobiť, tu je zopár skvelých tipov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Týchto 15 jednoduchých návykov vás dostane pred 90 % ľudí, ktorí sú na ne príliš leniví. Popísal ich portál Medium. 

#1 Tí najúspešnejší ľudia presne vedia, čo chcú. Presne si definovať svoje ciele je absolútnym základom, bez ktorého sa ďalej nepohnete. 

#2 Tie najlepšie výsledky sa dostavia iba vtedy, keď zo seba dáte 100 %. Jedine tak sa vymaníte z priemeru. 

#3 Finančne najúspešnejší ľudia sa riadia jedným základným pravidlom: mať len jediný zdroj príjmu je nezmysel. Svoj príjem musíte diverzifikovať. Dnes na to už máte desiatky možností. 

#4 Veľa čítajte. Neuveriteľne si tým rozšírite svoje obzory a do hlavy sa vám tým ukladá množstvo dôležitých informácií, pri ktorých ani neviete, kedy ich využijete. 

#5 Nestresujte sa nad vecami, nad ktorými nemáte vôbec žiadnu kontrolu. Len si tým míňate energiu, ktorú by ste radšej mohli investovať niekom úplne inam. 

#6 Neustále sa vzdelávajte. Stále je niečo, čo sa môžete naučiť. Nové vedomosti nás neustále posúvajú ďalej. 

#7 Venujte sa činnostiam, ktoré vás “udržiavajú nažive” a bavia vás. Dá vám to motiváciu ísť ďalej a venovať sa aj veciam, ktoré vás možno až tak veľmi nebavia. 

Pexels

#8 Keď sa vám zdá, že robíte len drobné krôčiky, premietnite si pred očami dôvod, prečo to robíte, a kam ste sa už posunuli. Neustále si pripomínajte celkový, veľký obraz — vašu víziu, 

#9 Tí najúspešnejší ľudia vstávajú v skorých ranných hodinách. Je to preto, aby sa hneď zrána mohli venovať svojej rutine, kým ich ešte nikto neruší — ako napr. journaling, meditovanie, cvičenie, čítanie, vzdelávanie sa a pod. 

#10 Produktívni ľudia vedia, že ak chcete byť silný duševne i mentálne, musíte byť silný aj fyzicky. Každý jeden deň si preto nájdu čas na nejakú fyzickú aktivitu.

#11 Každý deň si doprajte niekoľko minút len pre seba — bez akéhokoľvek hluku a bez akýchkoľvek rušivých elementov. Je to ideálne prostredie na premýšľanie a na utriedenie si svojich myšlienok. 

#12 Svoje ciele, plány, vízie, nápady, myšlienky a pocity si zapisujte. Uvidíte, aký obrovský rozdiel to urobí. 

#13 Keď sa vám zdá, že “na tanieri” toho máte priveľa, položte si otázku: “Na ktorej z týchto vecí bude záležať aj o mesiac?” To, čo nie je nevyhnutné, jednoducho “vyhoďte”. 

#14 “Vrchných” 10 % ľudí vie, že pre rast je nevyhnutná zmena. 

#15 Absolútne sa vyhýbajte toxickým ľuďom, ktorí vás oberajú o životnú energiu. Čas, ktorý by ste venovali im, radšej investujte do prechádzky v prírode a pod. 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov