Podarí sa vám ju rozlúsknuť?

1 vražda, 1 obeť, 5 podozrivých. Predstavte si, že ste na mieste detektíva a k dispozícii máte nasledovné informácie. Podarilo by sa vám túto vraždu objasniť? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Aby to však nebolo také jednoduché, trocha, resp. dosť, vám to skomplikujeme. Len na základe uvedených informácií budete musieť zistiť nielen to, kto bol vrahom, ale aj to, kto bol obeťou.

Predstavme si teda postupne nasledovných 5 mužov. Nezabúdajte, všetci sa poznajú, jeden z nich je vrahom a jeden z nich je obeťou.

John

brightside.me

John je rekreačným tenisovým hráčom. Deň po vražde sa zúčastnil turnaja a jeho protihráčom bol človek, ktorý s týmto prípadom nemá žiadnu spojitosť.

Jack

brightside.me

Jack sa do mesta nasťahoval rok predtým, ako k vražde prišlo. Narodil sa a vyrastal na malom ostrove, kde tvoria väčšinu obyvateľov rybári. Jedným z najväčších snov Jacka bolo už od detstva vlastniť vlastnú rybársku loď.

Steve

brightside.me

Steve pracuje ako model a je človekom, ktorý má sám seba naozaj výnimočne rád. Niekoľko dní pred vraždou začal pózovať pre ďalšieho z mužov, pre Billa, ktorý súhlasil, že namaľuje jeho portrét.

Bill

brightside.me

Bill je známym portrétnym maliarom. V súčasnosti dokončuje Stevov portrér a predpokladá, že obraz bude hotový o týždeň.

Alex

brightside.me

Hneď po vražde odišiel Alex na Antarktídu. Je súčasťou expedície, ktorá je zameraná na štúdium morského života. Stále sa nachádza na južnom póle, spolu s ďalšími 20 vedcami.

Ďalej máte k dispozícii ešte tieto informácie:

  • Týždeň predtým, ako k vražde došlo, si vrah zlomil nohu.
  • Steve a Alex sa zoznámili približne 6 mesiacov pred vraždou.
  • Alex a vrah sa navzájom poznali už od detstva – vyrastali vo veľkom meste v susedných domoch.

Tak, to je všetko. Aké sú vaše tipy? Kto bol vrahom a kto obeťou?

Správne odpovede

Poďme na to postupne.

brightside.me

Keďže John hral deň po vražde na tenisovom turnaji, vrahom byť určite nemohol. Vieme predsa, že vrah si týždeň pred vraždou zlomil nohu a neexistuje žiadna šanca, že Johnovi by sa noha uzdravila tak rýchle.

Alex byť vrahom takisto nemôže, pretože vieme, že s vrahom bol od detstva sused.

Steve je takisto nevinný, pretože vieme, že s Alexom sa spoznal len niekoľko mesiacov pred vraždou. Vieme však aj to, že Alex poznal vraha od detstva.

Takže ostávajú nám Jack a Bill. Vieme však, že Alex bol s vrahom sused. S Jackom ale byť sused nemohol, pretože Jack sa do mesta presťahoval len pred rokom, dovtedy býval na malom ostrove.

Z toho nám vychádza, že vrahom mohol byť jedine Bill.

Koho však Bill zavraždil?

Bill nám teda z úlohy “obeť” automaticky vypadáva. Nemohol to byť ani Alex, pretože ten je v súčasnosti na Antarktíde. Ísť nemohlo ani o Johna, keďže ten hral deň po vražde tenis. Nažive je aj Steve, ktorý Billovi stále pózuje.

Z toho nám teda vyplýva, že obeťou bol Jack.

brightside.me

Pozri aj: TEST: Uhádnete, ktorá zo žien je matkou dieťaťa? Ak áno, mali by ste o sebe vedieť toto

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov