Autor fotky: Ariel Paredes na Pexels

Možno nekráčate po tej správnej ceste…

Trápi vás už dlhší čas pocit, že niečo, alebo možno dokonca nič nie je vo vašom živote v poriadku? Chýba vám motivácia a nevidíte v ničom zmysel? Možno je čas všetko prehodnotiť…

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog priniesol zoznam 4 znamení, ktoré sú jasným signálom toho, že by ste mali smerovanie svojho života prehodnotiť a “naštartovať” ho nanovo. Ktoré sú to?

#1 Nepamätáte si, kedy ste boli naozaj šťastní

…tak skutočne šťastní – naplnení radosťou a pocitom, že neexistuje nič, čo by vám ju mohlo vziať. Ten sladký pocit eufórie, kedy ste mali pocit, že celý svet vám leží pri nohách. Kedy ste sa naposledy takto cítili? Pamätáte si to ešte vôbec? Ak nie, niečo vo vašom živote skutočne nie je v poriadku. Určite si však tento pocit zaslúžite prežívať opäť. Ak vás niečo nerobí šťastnými, je úplne v poriadku nechať to tak a začať sa venovať tomu, čo vás týmto pocitom opäť naplní. 

#2 Z očí vám zmizla iskra

Niekedy ste boli pre niečo skutočne zapálení a druhí si o vás hovorili, že by chceli niečo robiť s rovnakou vášňou. Dnes je však všetko inak. Vyhoreli ste a z očí sa vám stratila tá povestná iskra. Vidia to druhí, no vidíte to aj vy sami. Vášeň je však palivom, ktoré pre svoj život nevyhnutne potrebujeme. 

Photo by Kristijan Arsov on Unsplash

#3 Zdá sa vám, že akákoľvek vaša voľba je zlá

Nie je to dobrá správa, no niekedy to tak jednoducho je. Niekedy sa každý z nás ocitne v situácii, kedy máme pocit, že čokoľvek, čo spravíme, bude zlé, a ublíži to buď nám alebo druhým. Stáť na mieste a stagnovať ale určite nie je dobrým riešením. Niekedy je jednoducho lepšie doslova skočiť do toho najhoršieho a pretrpieť to s vedomím, že to robíme preto, aby sa naša situácia zlepšila. Vystúpiť zo svojej komfortnej zóny je predsa jediný spôsob, ako niečo skutočne dokázať a ako nájsť nielen úspech, ale aj svoje vlastné šťastie.  

#4 Ste fyzicky i psychicky vyčerpaní

Telo a myseľ sú ako dve prepojené nádoby. Keď sa preto necítite dobre psychicky, okamžite sa to prejaví aj po fyzickej stránke a budete sa cítiť nadmerne vyčerpane aj vtedy, keď budete mať pocit, že vyčerpaní vlastne nemáte byť z čoho. Keď sa začnete cítiť lepšie po psychickej stránke, uvidíte, ako porastie aj vaša energia.  

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov