Photo by Kristijan Arsov on Unsplash

Takmer každý tu raz bol…

Život nie je prechádzka ružovou záhradou a nikto z nás sa nevyhne trápeniu. Niektoré rany prebolia skôr, niektoré neskôr, a po niektorých nám na duši ostanú jazvy navždy. Ak práve bojujete  s tou poslednou alternatívou, je možné, že ľudia vášmu správaniu nerozumejú. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog priniesol zoznam 10 vecí, ktoré robia iba ľudia, ktorí majú zranenú dušu – a iní im zväčša nerozumejú. 

#1 Rozplačú vás aj úplné drobnosti

Ľudia vás preto často označujú za “citlivku”, no vy viete, že predtým ste ste tento problém nemali a rozplakalo vás máločo. Vaša bolesť je však stále taká veľká, že vám ju pripomína takmer všetko, a vtedy sa nedokážete ubrániť slzám. 

#2 Už vás nebavia veci, ktoré ste predtým milovali

Zrazu ste sa vzdali všetkých svojich záľub, pretože vám už viac nerobia radosť. To, čo vás niekedy napĺňalo nadšením a šťastím, pre vás už dnes nič neznamená. 

#3 Väčšina ľudí vás irituje

Vlastne ste sa stali dosť nespoločenským človekom. Ľudia vás totiž iritujú – iritujú vás ich rady, ich reči, dokonca aj ich šťastie. Radšej sa im preto úplne vyhýbate a väčšinu času sa snažíte tráviť osamote. 

#4 Cítite sa úplne bezcenne

Máte pocit, ako by váš život nemal žiaden zmysel. Nič vás nebaví, nemáte prečo žiť a pociťujete preto obrovskú beznádej a prázdnotu, ktorú nemáte čím vyplniť. 

Foto: unsplash

#5 V hlave si dookola prehrávate všetko zlé

Každý z nás si rád pospomína krásne chvíle, ktoré zažil. Vy to však teraz nedokážete. Neustále si v hlave prehrávate len smutné chvíle a spomienky, ktoré vašu bolesť ešte znásobujú. 

#6 Nežijete, len prežívate

Fungujete len na akomsi autopilotovi. Robíte len veci, ktoré sú nevyhnutné, a nemáte žiadnu motiváciu robiť nič navyše. Svoj život doslova len prežívate a nemáte z neho žiadnu radosť. 

#7 Nad všetkým až príliš premýšľate

Neustále premýšľate nad tým, čo vás tak veľmi zranilo. Premýšľate, či ste mohli niečo spraviť a povedať inak a v hlave si prehrávate stovky scenárov, ako ste mohli všetko zachrániť, no zlyhali ste. 

#8 Váš spánkový režim je na tom mizerne

Spánok sa stal vaším nepriateľom. Buď nespíte vôbec, alebo spíte až príliš. O žiadnom pravidelnom spánkovom cykle sa však hovoriť určite nedá. 

#9 Cítite sa, akoby ste uviazli v nejakej nočnej more

Situácia, v ktorej sa práve nachádzate, je tak hrozná, až sa vám nechce veriť, že je to realita. Všetko, čo sa deje, vám pripadá ako jedna hrozná, nočná mora. 

#10 Uvedomujete si, že sa musíte vyliečiť

Dali by ste všetko za to, aby boli veci opäť v poriadku, no to, čo sa deje, jednoducho nedokážete spracovať a nedokážete na to prestať myslieť. Dostať sa z toho je však vaším najväčším a zároveň jediným želaním. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov