Foto: pixabay.com

Máte dobrú intuíciu?

Niektorí ľudia ju majú vyvinutú skvele, iní by zas dali čokoľvek zato, aby bol jej hlas o niečo silnejší. Skvelou správou však je, že sa na tom dá popracovať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál The Minds Journal priniesol 8 tipov, ako na to.

#1 Vzdajte sa túžby mať všetko pod kontrolou

Mnohí z nás by boli najradšej, keby mohli svoj osud držať pevne vo svojich rukách. To však, žiaľ, nie je možné. A čím viac sa o to snažíme, tým viac tlmíme hlas našej intuície.

#2 Buďte hraví a kreatívni

Kreativita je skvelým spôsobom, ako poriadne “precvičiť” nielen svoju hlavu, ale aj svoje srdce. Možno vás to prekvapí, no aktivity ako maľovanie, tanec, písanie, spev či tvorenie čohokoľvek dokážu našu intuíciu poriadne posilniť. 

#3 Vnímajte svoje pocity

Nebuďte voči nim ľahostajní. Keď totiž ste na správnej ceste a nerobíte nič proti svojej vôli, budete sa cítiť šťastne, uvoľnene, budete plní energie a obchádzať vás budú aj rôzne bolesti, choroby či úzkosti. 

pexels.com

#4 Svoju intuíciu musíte počúvať

Niektorí ľudia neveria tomu, že existuje, iní tomu zas aj veria, no nepočúvajú ju. Ak však budete jej existenciu ignorovať, bude neustále slabnúť, až sa “vypne” nadobro. Uznajte preto, že ju máte a snažte sa ju počúvať čo najviac. 

#5 Spomaľte

Väčšina z nás žije v neustálom zhone, ktorý je sprevádzaný mimoriadne stresujúcim spôsobom života. V takých podmienkach však intuícia nefunguje správne – jej hlas je tým silnejší, čím väčší je pokoj vašej mysle. 

#6 Vzdajte sa negatívnych myšlienok

Predstavte si, že všetky vaše strachy a obavy sa vo vašej mysli hromadia v akomsi “smetnom koši”. V tomto prípade platí jednoduchá rovnica – ak je “kôš” plný, intuícia nefunguje. Niekedy by pritom stačilo tak málo – len si tieto obavy pripustiť alebo ich verbalizovať. 

#7 Žite svoj autentický život

Keď začnete žiť svoj autentický život, hlas vašej intuície bude automaticky silnejší. Nehľaďte na to, čo chcú iní – žite svoj život a žite ho podľa seba. Ak tak spravíte, sami uvidíte, ako hlas vašej intuície zosilnie. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov