Foto: Photo by Olga from Pexels

Niektorých ľudí už nepresvedčíte, že existuje.

Ak sa niekto v láske sklamal už priveľakrát, alebo hoci len raz, no až príliš, je prirodzené, že to na ňom zanechá isté následky. Tie sa veľakrát prejavujú aj v strate viery v partnerskú lásku. Takýchto ľudí už jednoducho nepresvedčíte o tom, že niečo ako láska ešte existuje. 

Tu je 8 dôvodov, prečo v ňu už nadobro prestali veriť. Popísal ich portál I Heart Intelligence. 

#1 Vedia, čo si zaslúžia, a nechcú nič menej

Ľudia zo svojich štandardov bežne upúšťajú – len aby v nejakom vzťahu boli – v akomkoľvek. Pre ľudí, ktorí už v lásku neveria, to však neplatí. Zo svojich požiadaviek už nie sú ochotní upustiť, no zároveň neveria, že takto vysoké štandardy ešte niekto dokáže naplniť. 

#2 Ich srdce bolo zlomené už priveľakrát

Zakaždým ho síce nakoniec poskladali späť, no jeho pôvodný tvar už “nedrží”. V žiadnom prípade už nechcú zažiť žiadne sklamanie v láske, a vedia, že zabezpečiť je to možné len jediným spôsobom – tak, že sa jej budú vyhýbať. 

#3 Vystačia si sami

Častým dôvodom je aj to, ak je niekto úplne samostatný a neverí tomu, že s niekým druhým by mu mohlo byť ešte lepšie ako samému. Niektorí ľudia si jednoducho úplne vystačia sami. 

Photo by Arthur Brognoli from Pexels

#4 Ich povaha je až príliš komplikovaná 

A oni to vedia. Vedia, aká je ich povaha zložitá, a vedia, aké náročné je pochopiť ju či zvyknúť si na ňu. Práve preto neveria, že by sa našiel niekto, kto by bol celý tento “proces” ochotný podstúpiť. 

#5 Nechcú sa meniť

Vedia, že každý vzťah je plný dohôd a kompromisov. Oni však kompromisy robiť nechcú a takisto sa nechcú kvôli nikomu meniť. Preto radšej budú sami – neveria tomu, že láska by im zato stála. 

#6 Neveria v moderné randenie

Spôsob, akým sa vyvíjajú a ako fungujú dnešné vzťahy, im je úplne cudzí. Sú skôr “starou školou”, no nájsť niekoho, kto by hľadal to isté, čo oni, je podľa nich v dnešnej dobe priam nemožné. 

#7 Neveria v “navždy”

“Navždy” podľa nich platí len v našich obľúbených rozprávkach, no do skutočného života nepatrí. A keďže v trvalé vzťahy neveria, príde im úplne zbytočné investovať svoj čas, peniaze či energiu do niečoho dočasného. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov