Foto: Photo by Flora Westbrook from Pexels

Leto je tu a s ním i letné lásky…

Leto ponúka množstvo možností či príležitostí na letné flirty a letné lásky, ktoré však, ako všetci vieme, bývajú veľmi nestabilné. Podobajú sa tak väčšinou buď na tzv. “takmer-vzťahy”, alebo sa skončia hneď s príchodom jesene. Niekedy je preto lepšie čakať menej a nesklamať sa…

Portál Thought Catalog spísal 5 vecí, ktoré by ste mali o takýchto vzťahoch vedieť. 

#1 Môžu vás zraniť rovnako ako seriózny vzťah

Veľakrát dokonca ešte viac, pretože letné lásky bývajú veľmi intenzívne. Možno si teda myslíte, že sa na danú osobu nenaviažete, a celé to beriete len ako letný flirt, no ani sa nenazdáte, a zisťujete, že je už neskoro… 

#2 Keď niekomu nepoviete, ako sa cítite, vedieť to nebude

Nemôžeme očakávať, že niekto nám vidí do hlavy. Ak ste začali cítiť viac, alebo ak sa chcete opýtať, ako na tom vlastne ste, jednoducho sa to opýtajte. Nikto nedokáže čítať vaše myšlienky. 

Photo by João Jesus from Pexels

#3 To, že spolu randíte neznamená, že spolu chodíte

Niektorí ľudia berú vzťahy oveľa “voľnejšie”, a pre vás je to možno nepochopiteľné, no pre niektorých je normálne, že keď s niekým randia, ešte to neberú tak, že by s niekým chodili. Ak v tom preto chcete mať jasno, porozprávajte sa o tom hneď na začiatku. 

#4 Keď sa s niekým vyspíte, nezískate si jeho city

Ak vás niekto berie len ako letnú zábavku, určite si ho k sebe nepripútate tým, že sa s ním/s ňou vyspíte. Práve naopak – možno je to to jediné, čo od vás daná osoba očakáva, a viac sa vám už potom neozve. 

#5 Nečakajte šťastný koniec niečoho, čo sa ani nezačalo

Keď sme zamilovaní, sme jednoducho naivní a na veci sa pozeráme cez ružové okuliare. Niekedy nám preto môže ujsť, že ten druhý to nemyslí ani zďaleka tak vážne ako my. Ak preto chcete predísť sklamaniu, nečakajte, že váš vzťah bude pretrvávať, keď sa nedokáže ani poriadne začať. Buď to berte s rovnakou ľahkosťou ako ten druhý, alebo to radšej nechajte tak – len by ste si zbytočne ublížili. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov