Foto: Photo by pawel szvmanski on Unsplash

Využite tento čas vo svoj prospech!

Hovorí sa, že všetko je len o uhle pohľadu. Aktuálnu situáciu tak môžeme brať buď ako tú najväčšiu katastrofu, ktorá nás doma úplne zničí, alebo naopak, aj ako obrovskú príležitosť na osobnostný rast. Kedy sme predsa mali viac času venovať sa samým sebe? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Inšpirujte sa tipmi, ktoré publikoval portál Thought Catalog, a spravte zo seba v domácej karanténe tú najlepšiu verziu seba samého. 

#1 Spravte si konečne doma poriadok, po akom ste vždy túžili. Povyhadzujte veci, ktoré ste už mesiace nepoužili, a takisto oblečenie, o ktorom viete, že ho už nepotrebujete. Uvidíte, že hneď sa vám doma bude dýchať ľahšie. 

#2 Na Facebooku a na Instagrame si pretrieďte zoznam ľudí a stránok, ktoré sledujete. Nechajte si tam iba to, čo vás nejakým spôsobom inšpiruje alebo rozveseľuje. Všetko ostatné musí ísť preč. 

#3 Pri upratovaní či varení začnite počúvať podcasty. Rozšíri vám to vaše obzory. 

#4 Vymažte si telefónne čísla ľudí a konverzácie s tými, ktorí sú pre vás z akéhokoľvek dôvodu príťažou a viete, že nikdy viac s nimi komunikovať nechcete. Je to skutočne oslobodzujúce. 

#5 Prestaňte na sociálnych sieťach sledovať priateľov, s ktorými sa vaše cesty rozišli, a všetkých svojich ex. Je to absolútne zbytočné a len vás to oberá o energiu. Ak to nedokážete, radšej si ich zablokujte. 

Autor fotky: Lisa Fotios na Pexels

#6 Začnite pracovať na tom, aby ste sa dostali do vynikajúcej formy. Pite veľa vody, cvičte, zdravo sa stravujte. Keď sa o 2 mesiace pozriete do zrkadla, poďakujete si. 

#7 Ak ste chceli zmeniť prácu, teraz je ten správny čas. Svoj životopis máte čas vyšperkovať na maximum a máte aj dostatok priestoru na hľadanie nových ponúk. 

#8 Premyslite si a naštudujte si, ako začať zarábať na tom, čo vás baví zo všetkého najviac. 

#9 Ak vás niečo trápi, vypíšte sa z toho. Napíšte list, ktorý potom môžete pokojne zahodiť alebo založiť na spodok šuflíka. Určite sa vám ale uľaví. 

#10 Písanie, fotografovanie, video, programovanie, vyšívanie, handmade tvorba – čokoľvek. Vyberte si niečo, v čom sa za toto obdobie maximálne zdokonalíte. Vyhľadajte si online kurzy, objednajte si knihy a študujte. Uvidíte, ako to neskôr zužitkujete.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov