Foto: Photo by Artem Beliaikin from Pexels

Nebudete si ho vedieť naplno užiť, kým ho nemilujete.

Občas sa to stáva každému z nás. Život zrazu začne stagnovať a cítite, že niečo s ním nie je v poriadku. Vaša každodenná rutina vás začne ubíjať a vyčerpávať, a vy opäť zatúžite po šťastí, vzrušení a radosti. Ak aj vás znechucuje každodenná rutina, tu je 10 jednoduchých spôsobov, ako sa opäť zamilovať so svojho života. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Priniesol ich portál Thought Catalog. 

#1 Cestujte. V rámci zahraničia je to síce teraz veľmi komplikované, no aj na Slovensku je toho predsa na objavovanie mnoho. Pocit spoznávania nového mieste je skvelým “životabudičom”.

#2 Buďte viac spontánni. Ak spravidla odmietate všetky pozvania na oslavy či na rande, skúste to na nejaký čas zmeniť. Vystúpte zo svojej komfortnej zóny, a možno vás niečo/niekto príjemne prekvapí. 

#3 Praktizujte vďačnosť. Každý večer alebo každé ráno sa poďakujte za veci, za ktoré ste vo svojom živote vďační, a ktoré nie sú samozrejmosťou. 

#4 Spravte si sami zo seba prioritu. Nájdite si čas na všetko, na čom vám záleží. Stanovte si ako prioritu seba – spokojní musíte byť predovšetkým vy, nie iní. 

#5 Rozhýbte sa. Aj keď to znie ako klišé, pohyb do nášho tela skutočne vyplavuje endorfíny. Tešiť sa teda nebudete len z krajšej postavy, ale aj z lepšej nálady. 

Photo by Guduru Ajay bhargav from Pexels

#6 Hľadajte nové príležitosti. Nestagnujte a majte oči otvorené. Kedykoľvek a kdekoľvek sa môže objaviť príležitosť, na ktorú ste čakali možno celý život. 

#7 Obklopte sa pozitívnymi ľuďmi. Ak sa obkolesíte negatívnymi ľuďmi, s ktorými navyše nemáte nič spoločné, budú z vás doslova vyciciavať energiu. Obkoleste sa tými, ktorí vám dodajú energiu do života. 

#8 Stanovte si nejaké plány do budúcnosti. Nemusíte si samozrejme spísať podrobný plán na najbližších 10 rokov, no vytýčte aspoň 1-2 ciele, na ktorých začnete pracovať. 

#9 Dajte si záležať na oblečení. Nie, nie je to povrchné. Oblečenie totiž veľmi ovplyvňuje naše sebavedomie a to, ako sa cítime. Na jeho výbere si preto dajte záležať.  

#10 Počúvajte dobrú hudbu, pozerajte dobré filmy, čítajte dobré knihy. Všetko toto vám pomôže aspoň na chvíľu vypnúť a prísť na iné myšlienky.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov