Foto: Photo by Bennie Lukas Bester from Pexels

Na čo myslíte úplne večer, keď zostanete sami so svojimi myšlienkami?

Každý z nás je úplne iný. Máme iné vlastnosti, iné záľuby, obklopujeme sa inými ľuďmi, robíme iné veci. Ako však uvádza aj portál Thought Catalog, pravdou je, že na konci dňa je každý z nás opäť “len” človekom, a každý z nás túži po dvoch rovnakých veciach.

Článok pokračuje pod videom ↓

Či si to pripúšťame alebo nie, tieto veci sú u každého z nás rovnaké. 

Sú nimi spokojnosť a túžba niekam/k niekomu patriť. 

Spokojnosť v zmysle byť si vedomý toho, že aj keď nemám všetko, po čom túžim, nič mi nebráni v tom byť šťastnou a spokojnou osobou. Pretože mám všetko, čo ku šťastiu potrebujem.

A túžba patriť niekam/k niekomu v zmysle pociťovať niekde alebo pri niekom, že sme jednoducho “doma”, a že sme presne tam, kde byť máme. 

Keď sa nad tým zamyslíte, dospejete k zisteniu, že čokoľvek, čo v živote robíme, vlastne smeruje k tomu, aby sme tieto 2 veci dosiahli. Aby sme boli spokojní, a aby sme mali pocit, že niekam patríme. 

Photo by Mister Mister from Pexels

Či už ide o pracovný alebo súkromný život, všetko, čo je ich súčasťou, má jediný cieľ – aby sme pociťovali spokojnosť a aby sme vedeli, kam/ku komu patríme. 

Takisto emócie a pocity – nech už cítime čokoľvek – lásku, nenávisť, radosť, hnev, melanchóliu, nadšenie… Všetko závisí od toho, či sme spokojní, a či niekam patríme.

A práve preto, na konci dňa nezáleží absolútne na ničom inom. Ak ležíte vedľa osoby, ku ktorej patríte, a pociťujete absolútnu spokojnosť, ste šťastným človekom.

Rovnako šťastnou osobou však ste aj vtedy, keď ste spokojní s tým, že zaspávate sami, pretože aktuálne cítite, že to, k čomu patríte, je napríklad vaša práca, vaša rodina, alebo láska k sebe samému.

Nezáleží totiž na ničom inom, než na vašej spokojnosti a na pocite, že k niečomu/k niekomu patríte. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov