Foto: Photo by lehandross from Pexels

Považujete sa skôr za introverta či extroverta?

“Boj“ medzi introvertmi a extrovertmi je zrejme odveký a inak tomu nikdy nebude. Existuje však množstvo vzťahov, či už priateľských alebo ľúbostných, v ktorých sa tieto 2 typy dokonale dopĺňajú a vytvárajú harmonickú dvojicu. Ich vlastnosti sú totiž naozaj rozdielne. 

Článok pokračuje pod videom ↓

…a niektoré z nich si preto navzájom “trocha” závidia. Tieto 4 typické pre extrovertov by podľa portálu Learning mind chcel mať takmer každý introvert. 

#1 Extroverti dokážu premýšľať oveľa rýchlejšie

Introverti sú charakteristickí aj tým, že všetko dlho (niekedy až pridlho) hodnotia, analyzujú a vyhodnocujú. Boja sa robiť intuitívne rozhodnutia a všetko musia mať niečím podložené. Naopak, extroverti sa neboja premýšľať menej a konať viac. Táto vlastnosť introvertom veľakrát naozaj chyba. 

#2 Extroverti vždy vedia, čo povedať

Introvertom sa často stáva, že nevedia, čo povedať. Najhoršie je to v situáciách, kedy sa od nich nejaká okamžitá odpoveď či reakcia naozaj očakáva. Extroverti s týmto však problém väčšinou nemávajú. Sú spontánni, reagujú prirodzene a svoju reakciu následne nemajú potrebu analyzovať či spochybňovať. 

Foto: Photo by Mariana Plozner from Pexels

#3 Extroverti si dokážu nájsť spoločnú reč s takmer každým

Small talky sú nočnou morou pre každého introverta. Dokážu zísť 12 poschodí pešo či chodiť nakupovať zásadne v noci, len aby sa vyhli strohým debatám vo výťahu či pri čakaní pri pokladni. Extroverti s tým však problém nemajú, veselé debaty dokážu viesť naozaj s kýmkoľvek. 

#4 Extroverti sú optimistickejší

Veľakrát naozaj platí, že extroverti vidia svet optimistickejšie a veselšie. Je to spôsobené tým, že ho jednoducho naozaj analyzujú oveľa menej, čo niekedy vôbec nie je na škodu. Naopak, introverti premýšľajú o problémoch sveta oveľa menej, preto sú veľakrát naladení oveľa optimistickejšie a veselšie. 

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov