Foto: Photo by Riccardo Mion on Unsplash

Týmto ochorením, žiaľ, trpí čoraz viac ľudí.

Hovorí sa, že osud nám toho vždy naloží len toľko, koľko sme schopní zvládnuť. Žiaľ, nie je to tak celkom pravda. Niekedy je na nás toho už až naozaj príliš a vtedy si to ako prvé odnáša naše psychické zdravie — veľakrát aj v podobe depresie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak ňou trpíte, je jasné, že problémov máte viac než dosť, no medzi tie najväčšie patria tieto 4.

#1 Viete, že raz budete v poriadku, no aj tak sa cítite úplne mizerne

Samozrejme viete, že tak, ako netrvá večne žiadna dobrá chvíľa, tak nepotrvá večne ani žiadna zlá. Viete, že raz sa z toho dostanete. Táto myšlienka vám však neprináša vôbec žiadnu útechu, pretože aktuálne sa cítite absolútne mizerne a každý deň vám príde dlhý ako jeden celý rok. Nezaujíma vás, čo bude o mesiac alebo o polroka, pretože vaša bolesť je taká silná, že sa nedokážete sústrediť na nič iné. 

#2 Viete, že vás vaši blízki ľúbia, no necítite to

Vážite si ľudí, ktorí sa vám ani v tomto najťažšom období neotočili chrbtom a viete, že vás ľúbia. Myslíte si ale, že ste strašný človek, že si ich lásku nezaslúžite, a preto jej nedokážete uveriť. Vidíte, čo pre vás robia, no jednoducho sa z nejakého dôvodu snažíte samých seba presvedčiť, že to robia z povinnosti, a nie z lásky. 

Photo by Remy_Loz on Unsplash

#3 Viete, že keby ste začali niečo robiť, cítili by ste sa lepšie, no nedokážete sa k tomu prinútiť

Vstať ráno z postele je pre vás hotovým umením. Keď sa vám to aj podarí, následne nemáte v priebehu celého dňa ani energiu a ani náladu. Viete, že by vám prospela napríklad prechádzka na čerstvom vzduchu či hoci návšteva kina, ale jednoducho to nedokážete spraviť, nech by ste sa akokoľvek snažili. 

#4 Chcete sa mať lepšie, no neviete, ako to docieliť

Túžite po tom, aby ste mohli žiť normálny život, aby ste sa konečne mali lepšie, no neviete, ako to docieliť. Myslíte si, že čokoľvek je buď zbytočné, alebo na to nemáte energiu. V každom prípade však nezúfajte, tak ako všetko, aj toto je len obdobie a ak sa zveríte do rúk odborníka, skôr či neskôr pominie a vy sa budete zo svojho života opäť radovať. 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov