Foto: Photo by Polina Zimmerman from Pexels

Príčiny rozchodu či rozvodu sú si vo väčšine prípadov veľmi podobné.

Chcete, aby váš vzťah naozaj vydržal? V tom prípade by ste sa mali vyvarovať správaniu, ktoré by ho mohlo ohroziť. Pomôcť vám pritom môžu nasledovné rady, ktoré uverejnil portál Your Tango. Podľa výskumov sú totiž toto 4 najčastejšie dôvody, pre ktoré sa ľudia rozchádzajú či rozvádzajú. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak vám na vašom vzťahu záleží, naozaj si na ne dajte pozor. 

#1 Neustále obviňovanie 

Byť upodozrievaný a obviňovaný z niečoho, čo ste vôbec nespravili, je naozaj neuveriteľne nepríjemný pocit. Vo vzťahoch sa k tomu však často uchyľujeme – niektorí ľudia svojho partnera obviňujú úplne za všetko. Za rutinu vo vzťahu, za nedostatok financií, za nefunkčné spotrebiče v domácnosti… Niečo sa predsa vždy nájde. Ak to však nie je len vina toho druhého (resp. to jeho vina nie je vôbec), vášmu vzťahu práve dávate pomalý “bozk smrti”. Neustále krivé obviňovanie totiž dlhodobo nezvládne znášať nikto. 

#2 Neschopnosť priznať si vinu

Toto je opačná strana mince. Treba si totiž priznať, že nikto z nás nie je neomylný, a nejakú tú chybu zčasu načas určite spravíme. Niektorí ľudia si to však nie sú ochotní priznať a nejakého úprimného ospravedlnenia sa od nich určite nedočkáte. To však pre vzťah tiež nie je vôbec dobré. 

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

#3 Prehliadanie dobrých vlastností a úspechov

Niektorí ľudia sú jednoducho až príliš súťaživí a za svoju konkurenciu považujú aj svoju polovičku. Problémom je, že v tomto prípade sa od partnera žiadnej pochvaly nedočkáte – práve naopak. Aj keď dosiahnete nejaký úspech, bude ho buď prehliadať, alebo ho pred vami bude hodnotiť ako niečo priemerné – len preto, že nedokáže vystáť, ako sa vám darí. Aj v tomto prípade žiaľ platí, že dlhodobé fungovanie takéhoto vzťahu nie je možné. 

#4 Vyhýbanie sa problémom

Posledným dôvodom v tomto zozname je zametanie partnerských problémov pod koberec. Niektorí ľudia totiž nie sú ochotní vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, a problémy preto radi prehliadajú. Žiaden vzťah sa však bez nich nezaobíde, a keď sa už raz vyskytnú, treba ich riešiť – čím skôr, tým ľahšie to pôjde. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov