Foto: Photo by TOPHEE MARQUEZ from Pexels

Bola to láska ako hrom… a zrazu nebola.

Žiaľ, tento scenár je veľmi častý, a paradoxne ho najčastejšie zažívajú tie najlepšie ženy – teda atraktívne, samostatné, úspešné a s dobrou povahou. Prečo od nich teda partneri doslova utekajú?

Článok pokračuje pod videom ↓

3 “tajné” dôvody popísal portál Your Tango. 

#1 Cítil sa menejcenne

Väčšina mužov má v hlave akosi geneticky zakódované, že muž je vo vzťahu ten, kto by mal mať všetko pod kontrolou, a kto by mal mať všetko na starosti. Ak preto vidí, že žena toho dokáže rovnako veľa, prípadne ešte viac, miesto toho, aby to ocenil a podporil ju, sa vo vzťahu môže začať cítiť menejcenne a radšej  si nájde niekoho, pri kom tento pocit mať nebude. 

Photo by cottonbro from Pexels

#2 Je príliš súťaživý

Tento bod je veľmi podobný, ako ten predošlý, v tomto prípade sa však ešte pridáva súťaživosť. Niektorí muži jednoducho musia mať pocit, že vždy a za každých okolností toho dosiahli v práci viac, zarobili viac, sú obľúbenejší, sú vtipnejší, atď. Najväčší problém nastáva vtedy, ak podobnou “diagnózou” trpí aj žena. V takomto prípade je vzťah jednoducho predurčený na to, aby sa skôr či neskôr skončil. Zdravý vzťah by predsa mal byť o vzájomnej podpore, nie o neustálom súťažení. 

#3 Nepociťuje zo strany ženy rešpekt

Je skvelé, ak je žena samostatná, niektoré sú však samostatné až príliš. Ak muža podceňuje, nepodporuje ho a neprejavuje voči nemu žiaden rešpekt, je prirodzené, že sa v takomto vzťahu nebude cítiť komfortne, a radšej odíde. Je predsa dôležité dať tomu druhému najavo, že si vážime všetko, čo pre nás robí, a ako veľa pre nás znamená. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov