Autor fotky: cottonbro na Pexels

Nájdete medzi nimi aj to svoje?

Niektorí ľudia sú na depresiu náchylnejší viac, iní zas menej. Je však faktom, že pre každé astrologické znamenie sú špecifické nejaké iné povahové vlastnosti, a tie následne ovplyvňujú aj riziko vzniku práve tohto závažného ochorenia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ktoré znamenia sú ním ohrozené najviac, a ktoré, naopak, najmenej? Popísal to portál Your Tango. 

Depresii najčastejšia čelia:

Rak

Nie náhodou sa hovorí, že ide o najviac emotívne znamenie, ktoré, popravde, miluje všetko dramatizovať a zveličovať. Navyše ide o ľudí, ktorí sa vo víre zničujúcich myšlienok udržiavajú sami a takpovediac zámerne, čo všetko len zhoršuje. 

Váhy

V tomto prípade ide o ľudí, ktorí sú posadnutí túžbou mať vždy všetko pod kontrolou. Ak sa to nestane, čelia depresii. Problém je, že sa tak nestane takmer nikdy. Mať všetko pod kontrolou a plne vo svojich rukách je prakticky nemožné. Udalosti ovplyvniť veľakrát nedokážeme, no naše reakcie na ne áno. To však Váhy veľmi dobre nezvládajú.

Ryby

Ryby sú doslova precitlivené na svoju rodinu. Keď sa v nej teda čokoľvek zlé udeje – aj keď by išlo len o akúkoľvek maličkosť, ihneď ich prepadnú depresívne pocity, ktorým nedokážu čeliť. Najväčšou hrozbou pre toto znamenie sú preto rodinné problémy.

Foto: pexels

A ktoré znamenia, naopak, s depresiou problémy nemajú?

Vodnár

To, že Vodnár je najviac bezcitným a najviac chladným znamením, ktoré nedokáže prejaviť prakticky žiadne emócie, je preňho nevýhodou, no v tomto jednom prípade sa mu to naozaj vypláca. Keďže mnoho ľudí narodených v tomto znamení prakticky nič necíti, nič ich nedokáže ani rozhodiť či zarmútiť, a tak sú voči depresii imúnni. 

Strelec

Toto znamenie je zase zo všetkých najviac dobrodružné, takže nemá prakticky žiadne väzby – ani pracovné, ani vzťahové. Strelec je absolútny voľnomyšlienkar a len máločo ho dokáže dostať z dobrej nálady. Niečo ako depresia je preňho preto niečím nepredstaviteľným a niečím, čo konkrétne jemu zrejme naozaj nehrozí. 

Lev

Lev je zase znamením, ktoré je zo všetkých najviac samoľúbe. Podobne ako pri Vodnárovi, táto minca má 2 strany. Pre druhých je to síce maximálne otravné, no na druhej strane, čo sa tohto týka, Lev si dokáže dať tak veľa lásky, že prepuknutie depresívnych pocitov je uňho prakticky nemožné. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov