Photo by Oladimeji Odunsi on Unsplash

Naše srdce niekedy prehovorí skôr ako rozum.

Niekedy sa možno pristihnete pri tom, ako nedokážete spraviť krok vpred. Inokedy stretnete úžasnú osobu, no napriek tomu jej nedokážete dôverovať. Niekedy sa zas začnete od istých ľudí dištancovať a racionálne ani nedokážete vysvetliť prečo. Viac o tomto napísal portál Thought Catalog. 

Vysvetlenie je nasledovné: vaše srdce vie niekedy všetko skôr ako vaša myseľ. A presne to sa nazýva intuíciou. 

Vo väčšine prípadov je ťažké načúvať jej – nejde totiž o nejaký jasný hlas, ktorý by nám presne povedal, čo máme alebo nemáme robiť. Ide len o pocity. Niekedy sa to prejavuje ako neistota, inokedy ako zmätok, niekedy zas ako skľúčenosť, ktorú si nedokážeme vysvetliť. 

Uvedomujete si len to, že aj keď vám rozum ešte možno hovorí niečo iné, vy sa z nejakého dôvodu začínate riadiť týmito pocitmi a dovolíte im, aby boli vašimi radcami. 

Niekedy prichádza táto nápoveda v podobe reči nášho tela. Ide o tie drobné gestá, ako napríklad keď si prekrížite ruky pri niekom, pri kom sa podvedome cítite nepríjemne. Alebo keď sa vám niekto aj páči, no vy pri ňom cítite úzkosť a napätie, ktoré nedokážete vysvetliť.

Vaša myseľ je vtedy ale zmätená, pretože jednoducho nerozmie. A snaží sa vás presvedčiť o opaku. Hovorí vám:

“Presne toto potrebuješ na dosiahnutie úspechu.”

“Táto osoba pre teba bude perfektnou.”

“Musí to byť takto.”

Photo by Rodolfo Sanches Carvalho on Unsplash

Tentokrát ale nemá pravdu. Pretože ak sa cítite byť zaseknutí a jednoducho cítite, že niečo nie je správne, väčšinou to správne naozaj nebude. 

Keď váš vaše srdce a vaša intuícia zastavia, počúvnite ich. Zvyčajne majú pravdu. Na vás je ale to, aby ste sa naučili rozlišovať, čo vám našepkáva srdce a čo myseľ. Ich hlas je totiž veľakrát veľmi podobný. 

Čo je ale úžasné je to, že vo väčšine prípadov vieme, čo je pre nás správne. 

Presne vieme, čo ešte potrebujeme na dosiahnutie úspechu.

Vieme, že príde nejaká osoba, ktorá pre nás bude ešte lepšou.

Vieme, že to môže byť aj inak.

Musíme sa len naučiť dôverovať tomu, ako naše srdce a naše telo reagujú na náš život. Každá naša bunka je totiž nabitá inteligenciou, a snaží sa nás viesť. Musíme sa naučiť len počúvať. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov