Foto: Photo by Te lensFix from Pexels

Možno by stálo za zváženie vyhodiť ich zo svojho slovníka…

Hovorí vám niečo meno T. Harv Eker? Ide o úspešného podnikateľa a motivátora, ktorý sa vypracoval z úplne obyčajného človeka na milionára a autora niekoľkých bestsellerov. V jednom z nich (v knihe Ako myslia milionári), prezradil, ktoré dve slová by ste mali úplne vyhodiť zo svojho slovníka. Výborne to zhrnul portál Business Insider

Článok pokračuje pod videom ↓

Spočiatku to pre vás možno nebude vôbec jednoduché, no je to práve o zvyku a predovšetkým o sile vášho myslenia. Eker totiž vysvetľuje, prečo tí najbohatší ľudia nikdy nepoužívajú dve nasledovné slová: 

buď / alebo

Upozorňuje totiž na to, že chudobní ľudia a väčšina ľudí zo strednej triedy má v mysli zakorenené, že neustále trpia nedostatkom. Veria tomu, že dopriať si môžu len to, čo naozaj potrebujú, a takisto tomu, že nemôžu mať všetko. Myslia si, že stále si musia vybrať, či chcú to alebo tamto, či chcú ísť tam alebo onam, alebo či sa chcú venovať kariére alebo rodine. Ako však Eker hovorí vo svojej knihe: “Bohatí ľudia chápu, že s trochou kreativity môžete prísť na spôsob, ako mať to najlepšie z oboch svetov.”

Photo by Oleg Magni from Pexels

Eker ďalej vysvetľuje, že ak chceme žiť prosperujúcim životom bez hraníc, musíme byť ochotní premýšľať tak, aby sme nepoužívali slová “buď / alebo”. Musíme jednoducho uveriť tomu, že si nemusíme vyberať, a že keď sa posnažíme, môžeme mať jednoducho všetko – bez potreby premýšľať o tom, čo chceme viac. 

Milionár však vo svojej knihe hovorí aj o tom, že je dôležité, aby sme prijali úlohu peňazí v našom živote. Ľudia, ktorí ich nemajú, ich totiž často berú ako nejaké zlo. Pravda je však taká, že peniaze nám dávajú slobodu a umožňujú nám život žiť, nie ho prežívať. 

Eker teda odporúča, že nabudúce, keď si budete klásť otázku “buď / alebo”, preprogramujte si myseľ a otázku zmeňte na: “Ako môžem mať oboje?” Milionár je presvedčený o tom, že táto otázka zmení váš život a od modelu nedostatku vás prevedie k životu, ktorý bude plný možností a hojnosti. 

businessinsider
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov