Mnoho žien ostáva single, a to napriek tomu, že sa naozaj snažia vyjsť zo svojej ulity. Podľa expertov za to môže táto jediná kľúčová chyba.

Ak ste niekedy zablúdili na internetovú zoznamku, tak určite ste na vlastnej koži zistili, že profil dokáže veľa. Môžeme ním zaujať potenciálnu partnerku či partnera, no rovnako ho/ju ním aj odplašiť. Prečo sú niektorí užívatelia zavalení množstvom žiadostí o kontakt a naozaj si majú z čoho vyberať, zatiaľ čo iní ostávajú bez spätnej väzby? Odborníci sa pozreli na to, prečo ženy hľadajúce lásku cez internet ostávajú samé. Môže za to ich profil, v ktorom uvádzajú to, čo mužov zákonite odradí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aj vy ste sa už stretli s podobnou chybou?

Hádžu všetkých mužov do jedného vreca

Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

Mnoho žien, najmä tých 30+, má za sebou viacero vzťahov. Nie všetky boli prechádzkou ružovou záhradou a tak nečudo, že v nich ostalo sklamanie. Preto pri hľadaní vhodného partnera cez internet idú s pravdou von už vo svojom profile.

Neraz pri prezeraní podobných profilov natrafíme na upozornenia typu:

Nech mi nepíšu zadaní, bezcharakterní muži. Nie som na ich klamstvá zvedavá.

Nehľadám sex na jednu noc.

Nech ma kontaktuje len muž, ktorý má o vzťah seriózny záujem.

Na prvý pohľad sú tieto požiadavky logické. Nikto nechce byť podvádzaný, sklamaný a zbytočne oberaný o čas. Ale v takýchto vetách je mnoho negatívneho, čo mužov zákonite odradí. Nikto predsa nemá chuť písať „nabrúsenej“ žene. Z toho vyplýva len jedno:

Ženy dávajú mužom najavo, že ich vlastne nechcú

Photo by rawpixel on Unsplash

I keď opak je pravdou. Tento typ žien zúfalo túži po láske, len sa priveľmi boja sklamania. Práve takýmito informáciami v profile ženy dávajú mužom najavo, že sa ešte stále nedostali cez bývalé zranenia. Dokonca aj to, že nech sa muž bude snažiť akokoľvek, nikdy to nebude stačiť. Pretože žena už dávno hodila všetkých mužov do jedného vreca.

Zamerajte sa na to, čo chcete, nie na to, čo nechcete

Photo by Radu Florin on Unsplash

Ak ste príslušníčkou nežného pohlavia a našli ste sa v predchádzajúcich riadkoch, vedzte, že nič nie je stratené. Stačí, keď sa začnete sústrediť viac na to, čo chcete. Negatíva priťahujú ešte viac negativity. Máloktorý muž chce ženu zachraňovať. Zachrániť by sa mala ona sama.

Ak nadobudnete zdravé sebavedomie, je to to najkrajšie, čo môžete mužovi poskytnúť. Zdravé sebavedomie vám zároveň pomôže stanoviť si hranice, vďaka ktorým viete, čo chcete, a to vám pomôže vybudovať si harmonický a stabilný vzťah. A to je výhra pre oboch partnerov.

Pozri aj: Štúdie potvrdili, že ak ste vo svojom vzťahu naozaj spokojní, hrozí vám táto jedna vec

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov