Foto: pixabay.com

Čas, ktorý strávime zbytočnými hádkami, je skutočne stratený.

Nie je hádka ako hádka. Pri tých, ktoré majú konštruktívny charakter, máme možnosť vyjasniť si nevypovedané veci a nájsť riešenie zo zdanlivo bezvýchodiskovej situácie. Avšak takýto druh hádok je veľmi zriedkavý. Väčšinu sa hádame kvôli drobným nedorozumeniam, a ak sa neustriehneme, tak sa ľahko aj tá najbanálnejšia hádka môže zmeniť na obrovský konflikt, ktorý je ťažké uhasiť. Podľa odborníkov sa však dá akákoľvek hádka ukončiť síce jednoduchým, no veľmi efektívnym spôsobom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Určite stojí za vyskúšanie. Efektívnosť tejto metódy potvrdila štúdia publikovaná v magazíne PLOS one.

Stačí objatie

Asi málokto z nás má chuť objímať sa s partnerom, ktorý nás vytočil do nepríčetna. Ale štúdia, ktorej sa zúčastnilo 404 dobrovoľníkov ukázala, že stojí za to sa premôcť a urobiť prvý krok. Keď sa navzájom objímeme, skôr si spomenieme na to, prečo sme spolu, a tak môžeme zastaviť prúd výčitiek.

Photo by freestocks.org from Pexels

Ako uvádza portál mydomaine, vedci počas 14 dní pokladali respondentom otázky týkajúce sa najmä ich komunikácie s ostatnými ľuďmi, spôsobov riešenia konfliktov a toho, či boli počas hádky objímaní alebo nie. Výsledky štúdie jednoznačne preukázali, že ak bol človek schopný nechať sa objať, výrazne sa u neho znížila úroveň negatívnych emócií, upokojil sa a prepol svoju pozornosť z konfliktu na lásku.

Photo by Luis Quintero from Pexels

Objatie má v sebe ohromnú silu, na ktorú by sme nemali zabúdať. Ak sa dostanete do konfliktu, skúste premôcť svoje ego a toho druhého objať.

mydomaine
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov