Všetko vyzeralo krásne. Vzťah sa začal, no muž sa zrazu prestal ozývať. Vieme, prečo je to tak.

Na začiatku to vyzeralo tak nádherne. Konečne ste stretli (ďalšieho) muža svojho života. Začnete sa vznášať tridsať centimetrov nad zemským povrchom a tešíte sa z toho, že zažívate naozaj krásny vzťah. Prejde niekoľko týždňov, no ten, do ktorého ste sa zamilovali, sa zrazu prestane ozývať. Netušíte prečo. Dnes sa pozrieme na dôvody, ktoré mužov môžu viesť k tomuto naozaj zbabelému rozhodnutiu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Za všetkým treba hľadať hormóny. Prvotné štádium zamilovanosti uplynie približne po 90 dňoch. Práve vtedy sa v našom organizme ustáli hladina hormónu dopamínu a my svojho partnera začneme vidieť trošku realistickejšími očami. A práve vtedy muži začnú pochybovať. Čo všetkým za tým stojí?

Nerealistické očakávania

Photo by Jordan Whitfield on Unsplash

Niektorí muži si vedia postaviť latku poriadne vysoko. Od partnerky očakávajú priam zázraky. Približne po 3 mesiacoch začnú klásť väčší dôraz na chyby. Existuje zopár jedincov, ktorí nechcú odpustiť žiaden prehrešok. Preto zbabelo zdrhnú bez vysvetlenia zo vzťahov, pričom za sebou nechávajú len púšť. Nech hľadajú akokoľvek, to podstatné im unikne. Pretože na zemi neexistuje dokonalý človek, ani dokonalá partnerka.

Ostávajú malým dieťaťom

Photo by Sean Pollock on Unsplash

A to bez ohľadu na číslo, ktoré majú zapísané v občianskom preukaze. Stále očakávajú, že za nich niekto niečo vyrieši a v žiadnom prípade nechcú vziať na seba zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Od partnerky očakávajú, že sa o všetko postará. Nedozreli v mužov a preto akonáhle sa od nich bude vyžadovať zodpovednosť vo vzťahu, radšej hodia spiatočku. Vzťah nikdy neukončia priamo. Radšej sa odmlčia, čo je dôkaz ich vnútornej nezrelosti.

Absolútna nekompatibilita

Photo by Pete Bellis on Unsplash

Niektoré veci vyjdú na povrch až trošku neskôr. Môže to byť aj po kritických troch mesiacoch, kedy sa človek zamilovaný mení pomaly ale isto na človeka zdravo uvažujúceho. Práve vtedy môžu partneri zistiť, že ich životné ciele sa diametrálne líšia. Jeden z nich môže chcieť kopec detí, zatiaľčo tomu druhému len pohľad na detský kočík spôsobuje vyrážky. Takýchto nekompatibilít môže byť viacero. Iné náboženské či politické presvedčenie tiež môže spôsobiť poriadnu šarapatu.

Ak vzťah nefunguje ako má, vždy je lepšie vrátiť sa z kratšej cesty. Je to lepšie pre oboch partnerov. Je však dôležité oznámiť koniec vzťahu z očí do očí. Ignorovanie partnerky a neustále zatajovanie je vôbec tou najhoršou variantou.

Pozri aj: Žiadne povrchné ideály. Toto je 9 vecí, ktoré si muži na ženách všímajú ako prvé

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov