Foto: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Nie každý túži po vzťahu.

Pre niektoré ženy je prioritou vzťah či rodina, iné zas uprednostnia kariéru či svoje vlastné šťastie, a po žiadnom vzťahu vôbec netúžia. To, prečo je to tak, vynikajúco popísal aj portál Thought Catalog a ak ste sa rozhodli byť single, v nasledujúcich riadkoch sa určite nájdete. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo sa tá skvelá žena rozhodla byť single?

Jednoducho preto, že život ju naučil, že pripútať sa k niekomu môže byť zdrojom sklamania a bolesti. Práve preto sa rozhodla, že sa už bude sústrediť len na seba – a nebude naháňať veci a ľudí, ktorí za to naozaj nestoja.

Tá skvelá žena sa rozhodla byť single preto, že už vie, že niektorých ľudí si vo svojom živote jednoducho neudrží – aj keď by po tom akokoľvek túžila. Dnes už vie, že čím viac sa bude o niekoho lásku snažiť, tým vzdialenejší jej ten človek bude. Práve preto sa rozhodla, že všetku lásku, ktorú v sebe nosí, dá sebe. 

Tá skvelá žena sa rozhodla byť single preto, že už vie, že ľudia jednoducho odchádzajú. Aj keď ich milujete a odovzdáte im svoje srdce na dlani. Aj keď vám sľúbili, že tu budú navždy. Ľudia žiaľ niekedy menia svoje rozhodnutia z noci do rána. Práve preto sa rozhodla, že už nikomu do rúk nevloží tú moc zraniť ju. 

Photo by Ava Motive from Pexels

Tá skvelá žena sa rozhodla byť single preto, že už vie, ako veľmi bolí, keď je vzťah jednostranný. Keď sa snaží len ona, a ten druhý len prijíma – bez toho, aby niečo dával späť. Práve preto sa rozhodla, že o takéto vzťahy už viac nestojí. 

Tá skvelá žena sa rozhodla byť single preto, že momentálne jednoducho chce byť sama. Nie preto, že by už nedokázala milovať, ale preto, že potrebuje nejaký čas na to, aby uverila tomu, že úprimná láska ešte existuje.

Tá skvelá žena sa jednoducho rozhodla byť single preto, že je už unavená z ľudí, ktorí ju odstrčili, ktorí nevedeli, čo chcú, ktorí si to rozmysleli, alebo ktorí ju sklamali. Práve preto sa rozhodla, že najlepšie jej bude samej. Pretože samú seba nesklame nikdy. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov