Foto: instagram

Bol neuveriteľne inšpiratívnym človekom.

Robin Williams medzi nami od roku 2014 žiaľ už nie je, no jeho slová rezonujú v našich mysliach dodnes. Dôkazom toho je aj týchto jeho 8 životných lekcií, ktoré vám môžu zmeniť život k lepšiemu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Priniesol ich portál Brightside a môžu vám rozžiariť každý jeden deň. 

#1 Vyberajte si tých správnych ľudí

“Kedysi som si myslel, že to najhoršie, čo sa mi v živote stalo, je to, že som skončil sám. Potom som si ale uvedomil, že som sa mýlil. To najhoršie, čo sa vám môže stať je, ak skončíte s ľuďmi, v prítomnosti ktorých sa budete cítiť sami.”

#2 Naučte sa vidieť, čo sa môže skrývať za úsmevom

“Myslím si, že tí najsmutnejší ľudia sa vždy snažia iných rozveseliť najviac. Vedia totiž, aké to je, cítiť sa úplne na dne, a nechcú, aby sa tak cítil aj niekto iný.”

#3 Za každým prešľapom je skrytá vzácna životná lekcia

“Budete mať aj zlé obdobia, no tie vždy upriamia vašu pozornosť na veci, ktorým ste doteraz nevenovali pozornosť – aj keď ste mali.”

#4 Príliš sa nestresujte

“Skúste sa o všetko menej obávať. Náš čas na tejto Zemi je vymedzený a život je prchavý. Ak vás niečo trápi, zahľaďte sa na letnú oblohu plnú hviezd.”

#5 Život začína po 50-tke

“Keď som mal asi 30 rokov, doľahla na mňa kríza stredného veku. Keď som ale dovŕšil 50-tku, bolo to naozaj cool. Doslova som cítil, že som na vrchole svojho života, všetko sa vyvíja skvele a život prestal byť bojom.”

#6 Robiť dobré rozhodnutia je pre každého náročné

“To, čo je správne, zistíte veľakrát až vtedy, keď vyčerpáte všetky možnosti, ktoré boli zlé.”

#7 Nikto nie je dokonalý

“Nie si dokonalý, a nie, dokonalé nie je ani to dievča, ktoré si stretol. Dôležité je ale to, či ste dokonalí jeden pre druhého.”

#8 Vážte si veci, na ktorých naozaj záleží

“Naozaj netuším, akú hodnotu mám v tomto vesmíre, ale viem, že som urobil pár ľudí šťastnejšími, než by boli bezo mňa. A pokiaľ to viem, som presne tak bohatý, ako potrebujem byť.”

BONUS: “V každom z nás sa ukrýva malá iskra šialenstva. Nikdy nedovoľte, aby zhasla.”

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov