Zrelosť nie je otázkou veku ale vnútorného rozvoja.

Muž sa stáva skutočným mužom, keď si dokáže naozaj stáť za slovom. A nielen to. Aj činy robia chlapa. Väčšina z nich skôr či neskôr vnútorne dozrie a stáva sa mužom, na ktorého sa možno spoľahnúť. Existuje však aj skupinka mužov, ktorí asi nikdy nedozrejú. Vyhovuje im to, pretože zrelosť vyžaduje zodpovednosť. Toto je 8 vecí, ktoré nespraví žiaden zrelý muž. Dospel. A už nemá potrebu sa neustále predvádzať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako sa teda správa zrelý muž?

Neuteká od problémov

Photo by NeONBRAND on Unsplash

To je cesta pre zbabelých. On si vyhrnie rukávy, utrie si pot z čela a pustí sa do boja. Vie, že každý problém v sebe ukrýva riešenie. Zároveň každou skúsenosťou sám dozrieva a rastie.

Nemá potrebu vás neustále kritizovať

Pretože je spokojný s verziou, ktorú si vybral a pri ktorej sa môže každé ráno prebúdzať. Nedáva vám nevyžiadané rady, avšak keď ho o ňu poprosíte, s radosťou vám pomôže.

Nie sú mu cudzie emócie

Photo by Clint McKoy on Unsplash

Zrelý muž dokáže ukázať, čo sa deje v jeho vnútri. Preto na jeho tvári nevidíte len lásku či radosť, ale aj slzy. Vie, že prejavovať city je dôležité pre každého človeka. Aj chlapi plačú. A je to absolútne normálne.

Dá najavo, že mu na vás záleží

Preto sa nikdy nebudete cítiť ako piate koleso na voze. Zrelý muž rozhodne neberie svoju partnerku ako samozrejmosť. Je si vedomý toho, že na vzťahu treba neustále pracovať, a preto sa pri ňom nikdy nebudete cítiť nechcená.

Váži si ľudí a nezosmiešňuje ich

Photo by rawpixel on Unsplash

Nikoho. Ak si niekto z druhého začne robiť nemiestne žarty a zhadzuje ho pred druhými ľuďmi, v skutočnosti tak znižuje hodnotu druhého človeka. Týmto spôsobom si neraz posilňuje prinízke sebavedomie, čo zrelý muž skutočne nemá zapotreby.

S matkou má zdravý vzťah

Je jej vďačný za život, avšak včas dokáže pretrhnúť pupočnú šnúru. Vie jej vyjadriť úctu i lásku, avšak nedovolí jej, aby sa mu miešala do života. Ak má váš partner s matku takýto vzťah, máte pri sebe hotový poklad.

Nebojí sa budúcnosti

Photo by Gus Ruballo on Unsplash

Muž, ktorý dozrel, sa budúcnosti určite nebojí. Uvedomuje si, že mu môže priniesť množstvo nových príležitostí. Úzkostlivo nelipne na výsledku. Práve naopak. Ak niečo nevyjde, dokáže prijať zmenu a čo najrýchlejšie sa popozerá po nových možnostiach.

Nechá si poradiť

Ak niečo naozaj nevie, nemá problém to priznať a poprosiť o radu. Aj tým si získava sympatie ľudí, ktorí sú radi v jeho blízkosti. Jeho otvorenosť a správny životný postoj sú pre ostatných ľudí hotovým magnetom.

Pozri aj: 10+ vecí, ktoré vám žiaden muž nepovie nahlas (no túži po tom, aby ich jeho partnerka vedela)

hackspirit
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov