Foto: pexels.com

Tiež patríte k introvertom?

Ak áno, týchto 8 vecí vám bude dôverne známych. Hovoria totiž o tom, že introverti jednoducho vnímajú svet úplne inak. Ak patríte k introvertom, v nasledovných riadkoch sa celkom určite nájdete. Naopak, ak patríte k extrovertom, tento článok vám možno pomôže introvertov viac pochopiť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

8 vecí, ktoré introverti robia a vnímajú úplne inak, spísal portál The Minds Journal. 

#1 Davy ľudí introvertov psychicky veľmi vyčerpávajú. Zatiaľčo extroverti majú radi preplnené miesta a dobíjajú ich energiou a dobrou náladou, introverti to majú úplne naopak. Miesta, kde je priveľa ľudí a hluku, z nich energiu doslova vycuciavajú. 

#2 Iritujú ich small talky a preferujú konverzácie “o niečom”. Introverti jednoducho nevidia zmysel v silených konverzáciách o počasí a myslia si, že niekedy je jednoducho lepšie zostať ticho. 

#3 Nie sú hanbliví. Teda, väčšina z nich. Práve naopak, nerobí im problém vystúpiť aj pred mnoho ľudí a prezentovať sa. To, že im to nerobí problém, však neznamená, že to majú radi. 

Photo by Arifur Rahman Tushar from Pexels

#4 Nikdy sa nenudia. Vnútorný svet introvertov je veľmi bohatý, a preto sa nikdy nenudia. Vždy majú niečo, na čom práve pracujú. Ich pozornosť je však veľmi citlivá, a preto sa ľahko nechajú vyrušiť. 

#5 Vynikajú v umeleckých smeroch. Sú z nich skvelí spisovatelia, scenáristi, herci a podobne. Sú totiž veľmi samostatní a majú mimoriadne kreatívne myslenie. 

#6 Introverti sa niekomu môžu zdať “spomalení”. Je to však len preto, že nekonajú impulzívne, a väčšinou si všetko musia veľmi dobre premyslieť. 

#7 Pocit šťastia nečerpajú zo svojho okolia, ale zo svojho vnútra. Dokázala to aj táto zaujímavá štúdia, ktorá preukázala, že zatiaľ čo extroverti hľadajú radosť v iných ľuďoch alebo v návšteve nejakých podujatí, introverti dokážu túto radosť nájsť v sebe – nepotrebujú teda k tomu nejaké vonkajšie zdroje. 

#8 Nenávidia telefonáty. Toto zrejme tiež žiaden extrovert nedokáže pochopiť, no introverti telefonáty jednoducho považujú za zbytočné a vedia, že kto chce, ten dokáže všetko vybaviť mailom či správou. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov