Sú vám nepríjemné priateľské objatia či pracovné podania ruky?

To, čo je pre niekoho absolútne prirodzené, môže byť pre iného hotovou pohromou. Inak to nie je ani pri pohľade na jednotlivé prejavy fyzického kontaktu. Pre niekoho je úplne normálne, ak vás pri stretnutí po dlhšom čase objíme, zatiaľčo vy sa takémuto stretnutiu môžete doslova vyhýbať – práve kvôli tomu, že viete, že by ste sa spomínanému objatiu nevyhli. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Zatiaľčo niektorí ľudia by najradšej vystískali každého okoloidúceho, iní si dokážu dotyky, bozky či objatia vymieňať len s najbližšou rodinou a partnerom, zatiaľčo akéhokoľvek fyzického kontaktu s inými ľuďmi sa doslova stránia.

Týchto 9 “obyčajných“ vecí je hotovou nočnou morou pre každého človeka, ktorému je väčšinou nepríjemný akýkoľvek fyzický kontakt.

Leto

Chvalabohu, kým sa začne, zostáva nám ešte niekoľko mesiacov k dobru. Potom sa opäť vrátia tie spotené, lepkavé telá, ktoré sa na vás v autobuse, v električke či v obchode budú bez ospravedlnenia lepiť…

Deti iných ľudí

Deti niekedy nevedia odhadnúť, že fyzický kontakt, ktorého oni toľko potrebujú, nemusí byť každému taký príjemný, ako príjemný je ich rodičom.

pixabay.com

Objatia bez dôvodu…

Je pre vás akosi nepochopiteľné, prečo majú ľudia potrebu objímať vás pri zvítaní sa alebo pri lúčení. Nevidíte sa predsa poslednýkrát. Jedine, že by áno…

…a objatia s dôvodom

Možno ešte horšie sú situácie, pri ktorých viete, že sa objatiam nevyhnete. Napríklad taká rodinná oslava – viete, že vás čakajú pevné objatia aj od ľudí, ktorých ste po celý rok nevideli (a ani vám nechýbali).

Masáž

Do dnešného dňa nedokážete pochopiť, ako niekto môže masáž považovať za príjemnú záležitosť. Nedokážete ani pomyslieť na to, že by sa vás niekoľko desiatok minút dotýkal úplne cudzí človek.

pixabay.com

Bazény

Zatiaľčo pre niektorých ľudí sú ekvivalentom leta, pre vás sú ekvivalentom najhoršej a najtemnejšej nočnej mory. Jednoducho nie. Ani keby vám za to platili.

Nový vzťah

Váš partner je jeden z mála ľudí, ktorí sa vás môžu dotýkať bez toho, aby sa vám to hnusilo – práve naopak, je vám to príjemné. Ani tento zázrak sa však nestal zo dňa na deň a chvíľu vám trvalo, kým ste si na jeho bozky a objatia zvykli. Teraz však jeho/jej náruč považujete za to najbezpečnejšie miesto na svete.

Ľudia, ktorí by sa dotýkali každého

Nerozumiete, prečo majú niektorí ľudia pri konverzácii potrebu chytať sa ramena či predlaktia toho druhého…

pixabay.com

Pozri aj: #tidepodchallenge: Pozor! Sociálnymi sieťami sa šíri nová, šialená výzva. Ľudstvo naozaj smeruje do záhuby

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov