Svoje chladné srdce môže skrývať za falošne milé správanie, takže spoznať ho nemusí byť také jednoduché.

Viaceré filozofické smery hlásajú myšlienku, že každý jeden človek sa narodí ako dobrý. Zlo je potom následne to, čo sa na nás “nalepí” zo sveta, v ktorom žijeme. Niektorí ľudia však dokážu byž až tak veľmi zlí – takí bezcitní, bezohľadní a zákerní, že človeku môže robiť problém uveriť, že takýto sa jednoducho nenarodil. Zlo týchto ľudí jednoducho definuje. Rovnako ako ich chlad a srdce, ktoré majú vytesané pravdepodobne z ľadu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Takíto ľudia sú však veľakrát majstrami v predstieraní záujmu, lásky či dobrosrdečnosti a preto môže byť niekedy ťažké odhaliť ich. Spoľahlivo vám s tým však pomôže, ak si budete všímať týchto 7 znamení.

Sú tajnostkárski

Je úplne jedno, či ich poznáte 10 dní alebo 10 rokov, aj tak máte pocit, že o nich neviete prakticky nič. Ľudia s chladným srdcom sa snažia udržať všetko ohľadom svojho života v absolútnej tajnosti, čo je však v protiklade s tým, že ten váš budú chcieť poznať do posledného detailu.

Nikdy nemajú výčitky svedomia

Svedomie a chrbtová kosť sú 2 veci, ktoré by ste u nich hľadali absolútne márne. Omotajú si vás okolo prsta svojím mimoriadne empatickým správaním, no robia to len preto, aby vás mohli využiť a vyžmýkať z vás všetko, čo vo vás je. Samozrejme – bez jedinej výčitky svedomia.

pixabay.com

Riskujú radi a riskujú veľa

Samozrejme, výrok, že bez riskovania ešte nikto nič nedosiahol, je určite pravdivý. Títo ľudia však riskujú inak. Riskujú tak, že do svojich hier sa neboja zapojiť ani osudy druhých ľudí. Následne ich pre svoj zisk neváhajú úplne potopiť. Čím viac obetí za sebou zanechajú, tým lepší pocit potom z výhry majú.

Často používajú techniku “gaslighting”

O tej sme už raz písali a celý článok si môžete prečítať tu. V skratke, títo ľudia spravia všetko preto, aby z vás spravili blázna a aby ste im padli k nohám. Budú to považovať za svoje osobné víťazstvo.

pixabay.com

Nárokujú si toho naozaj veľa

Títo ľudia sú presvedčení o tom, že ich “dokonalosť” im dáva oprávnenie absolútne na všetko. Ak im aj niekto povie “nie”, v rukáve majú schovaných desať es, ktorými túto odpoveď zmenia. A naozaj im nezáleží na tom, čo to docielia predstieranou srdečnosťou alebo citovým vydieraním.

Pamätajú si každú lož, ktorú povedali

Klamú veľa a klamú často. Možno by sa dokonca dalo povedať, že väčšinou. No treba povedať zároveň to, že v klamaní sú naozaj dobrí. Pamätajú si každú jednu lož a pristihnúť ich pri klamstve je preto mimoriadne náročné. Na každú lož sa však raz príde a ak objavíte čo i len jedinú, podarí sa vám rozpliesť celú sieť klamstiev, ktorú vám pred očami splietli. A verte, že tento moment si naozaj vychutnáte.

pixabay.com

Vaša intuícia pri nich bije na poplach

Spočiatku nebudete rozumieť tomu, prečo to tak je. Napriek tomu, že s týmto človekom si budete rozumieť a bude k vám taký milý, sa v jeho prítomnosti nebudete cítiť dobre. Akoby vám pri ňom vaša intuícia chcela niečo povedať. Počúvajte ju. Naozaj sa vám to oplatí.

Pozri aj: TEST: Tento zábavný test vám prezradí, na koľko % ste dobrí a na koľko % zlí

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov