Foto: Photo by Joanna Nix-Walkup on Unsplash

To najväčšie poučenie prichádza z tých najhorších chvíľ.

Zažiť sklamanie či zlyhanie samozrejme nikdy nie je príjemné. Ako sa však hovorí, všetko zlé je na niečo dobré, a platí to aj v tomto prípade. Je totiž nespochybniteľné, že tie najvzácnejšie životné lekcie nachádzame vtedy, keď máme pocit, že sme sa ocitli na samom dne. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Aké? To už skvele popísal portál Thought Catalog. 

#1 Sme silnejší, ako si myslíme

Určite ste si v takejto situácii mysleli, že sa už nikdy nepozbierate, a že toto je váš koniec. Pravdou bol však presný opak. Zvládli ste aj toto a ste oveľa silnejší, než kedykoľvek predtým. 

#2 Musíme mať slepú nádej

Kto stratí aj poslednú kvapku nádeje, ten prehral akýkoľvek boj. To najdôležitejšie je veriť – aj keď je to to posledné, čo nám zostáva. 

#3 Musíte dbať na svoje psychické zdravie

To by malo byť skutočne na prvom mieste. Ak ho totiž zanedbáme, čo nevidieť si to odnesie aj to fyzické. Ak preto cítite, že vás niečo zvnútra ničí a zožiera, pustite to. Nestojí to zato. 

Photo by Pietro Tebaldi on Unsplash

#4 Je úplne v poriadku plakať

Plač je niekedy tým najlepším liekom. Ak je toho na vás už jednoducho priveľa, nebráňte sa slzám. Úľava, ktorú plač poskytne, je síce len dočasná, no je obrovským odbremenením. 

#5 Nikdy nie sme sami

Naozaj nikdy. Či už spomedzi rodiny alebo priateľov, vždy sa nájde aspoň jeden človek, ktorý je vám aj o polnoci ochotný podať pomocnú ruku. Niekedy o to stačí požiadať. 

#6 Nikdy sa nemôžeme porovnávať s nikým iným

To, že niekto toho zvládol viac, alebo sa do podobnej situácie nedostal, nič neznamená. Život každého z nás je úplne iný, a nakoniec – zo života iných vidíme aj tak len to, čo sa nám sami rozhodnú ukázať. 

#7 Všetko bude nakoniec v poriadku

Tak ako všetko doteraz, zvládneme všetko. Dôležité je vytrvať a nestrácať nádej. Myslite počas najťažších chvíľ na to, že nás nedefinujú naše zlyhania, ale to, ako im dokážeme čeliť. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov