Foto: Image by StockSnap from Pixabay

Rozchod nie je nikdy jednoduchý.

Hovorí sa, že ľahšie to má vždy ten, kto sa chce rozísť, a nie ten, kto dostane “kopačky”. Zrejme to tak naozaj je, avšak rozísť sa s niekým, s kým ste prežili množstvo krásnych chvíľ, nebude nikdy jednoduché. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak ste na pochybách, portál Your Tango radí, aby ste si položili týchto 7 zásadných otázok. Pomôžu vám rozhodnúť sa, ak ste na pochybách.

#1 “Dokážem si predstaviť, že sme spolu aj o 5 rokov?”

Samozrejme, že nikto z nás nevie ani to, čo bude zajtra, ide však o to, či si to dokážete predstaviť. Ak vám táto myšlienka naháňa strach alebo ak vo vás vyvoláva úzkosť, nie je to dobré znamenie. 

#2 “Je v našom vzťahu viac dobrého ako zlého?”

Žiaden vzťah nie je prechádzka ružovou záhradou. Bez debaty by však malo byť viac toho dobrého. Ak to tak nie je, čo vám taký vzťah dáva?

#3 “Vzďaľujeme sa od seba?”

Asi do každého vzťahu vstúpi po čase rutina, ktorá dokáže poriadne zamiešať karty v každom jednom vzťahu. Ak cítite, že sa od seba vzďaľujete, je to problém, avšak nie neriešiteľný. Vyriešiť ho ale musíte chcieť obaja. 

Photo by Alexandre Croussette on Unsplash

#4 “Ľúbim ho/ju?”

Tak toto je jedna z najzásadnejších otázok. Je to, čo cítite láska, alebo len zvyk či strach zo samoty? Na tieto otázky si dokážete odpovedať len sami. 

#5”Dôverujem mu/jej?”

Bez dôvery nebude nikdy fungovať žiaden vzťah. Ak vaša polovička spravila niečo, kvôli čomu sa vaša dôvera stratila, obnoviť ju je vždy poriadne náročné. Tam, kde chýba, to však dlhodobo fungovať určite nebude. 

#6 “Vychádza viac snahy vždy odo mňa?”

Vo vzťahu to málokedy bude 50/50, aj keď by to, samozrejme, bol ideálny stav. Realita je však taká, že jeden doň vždy dáva viac. Dôležité ale je, aby sa tieto obdobia striedali. Ak sa však snažíte vždy len vy, pravdepodobne to ďalej naozaj nemá zmysel. 

#7 “Dáva mi môj partner dostatok lásky a váži si ma?”

Či sa to niekomu páči alebo nie, pravda je taká, že ten, komu sa vo vzťahu nedostáva dostatok lásky, pozornosti, nehy či rešpektu, si to skôr či neskôr začne hľadať inde. Ak vám tieto veci váš partner nedokáže či nechce dať, len sa oberáte o čas.

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov