Foto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Ste pánmi svojho vlastného života?

Nie každý má dosť odvahy či sebavedomia na to, aby prevzal kontrolu nad svojím vlastným životom. Ako ste na tom vy? Dokázali ste to? Prezradí vám to tých 7 vlastností ľudí, ktorí majú svoj život pevne vo svojich rukách, a nedovolia, aby ho niekto ovládal. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Definoval ich portál Brightside. 

#1 Neboja sa druhým oponovať

Ak je niekto drzý alebo má hlúpe poznámky, títo ľudia nemajú sebemenší problém otvoriť si ústa a slušne, ale dôrazne mu vysvetliť, ako sa veci v skutočnosti majú. 

#2 Nesnažia sa zapáčiť sa druhým

Niektorí ľudia robia všetko preto, aby boli obľúbení, a aby sa druhým zapáčili. Týmto ľuďom je však úplne jedno, čo si o nich kto myslí – nikoho sa nesnažia zaujať. 

#3 Neboja sa vyjadriť svoj názor

Nebudú ticho len preto, že sa boja, čo na ich názor povedia ostatní. Vždy nahlas a úprimne povedia, čo si myslia – aj keď by ich to malo dostať do nepríjemnej situácie. 

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

#4 Neboja sa povedať “nie”

Neplatí na nich žiadne citové vydieranie, urážanie sa či trucovanie. Ak raz niečo nechcú, alebo na to jednoducho nemajú čas, povedia rázne “nie” – a je im úplne jedno, kto to ako zoberie, a kto si čo pomyslí. 

#5 Netrápi ich pocit viny

Predtým, ako niečo spravia, premýšľajú. Veci robia najlepšie, ako vedia, výčitky svedomia ich preto netrápia.

#6 Nikomu nič nesľubujú

Vedia, že po väčšine sľubov nasleduje len sklamanie. Navyše, nikomu nie sú absolútne nič dlžní (rovnako ako nikto nie je nič dlžní im), nikdy preto nič nesľubujú. 

#7 Vedia rozoznať neprajných ľudí od tých prajných

Žiaľ, tých druhých je žalostne málo. Veľmi dobre však vidia, kto im len závidí a praje im len to najhoršie. S takýmito ľuďmi nemajú problém udržiavať zdvorilostné vzťahy, no k telu si ich určite nepustia. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov