Foto: Photo by KAL VISUALS on Unsplash

Nikdy nie je neskoro začať odznova…

Ste so svojím životom spokojní? Alebo by ste v ňom radi niečo zmenili a radovali sa z neho ešte viac? Ak ste naklonení skôr alternatíve číslo 2, určite vám pomôže, ak začnete hovoriť “áno” tým správnym veciam a vpustíte ich do svojho života. 

Článok pokračuje pod videom ↓

O ktoré veci ide? To už prezrádza portál Thought Catalog. 

#1 Povedzte ÁNO oslavám úspechu

Ak sa vám niečo podarí, poriadne to oslávte a pochváľte sa za to. Vôbec pritom nemusí ísť o niečo veľké, ale o hocijakú maličkosť. Čím viac pochvaly si doprajete, tým väčšiu radosť budete zo života mať a tým viac vás to bude motivovať dosahovať ďalšie a ďalšie úspechy. 

#2 Povedzte ÁNO skončeniu toxických vzťahov

Ak z vás niekto vyslovene vyciciava energiu, musíte nabrať odvahu a odhodlanie na to, aby ste mu povedali “zbohom” – bez ohľadu na to, či ide o vašu rodinu, lásku, či o niekoho z priateľov. Takýto ľudia vám nič dobré do života neprinesú. 

#3 Povedzte ÁNO učeniu sa nových vecí

Nikdy nie je neskoro začať sa učiť niečo nové. Ak ste už dlho túžili začať sa venovať nejakej aktivite, nájdite si na ňu čas a spravte si z toho prioritu. Ten pocit bude stáť zato. 

#4 Povedzte ÁNO opusteniu komfortnej zóny

Áno, zotrvávať v nej je pohodlné. Poskytuje nám pocit bezpečia a pohodlia, no vedzte, že nič dobré a nič veľké vás v nej nečaká. Začnite z nej vystupovať najprv malými krôčikmi a sami uvidíte, aké je to skvelé. 

Photo by Kristijan Arsov on Unsplash

#5 Povedzte ÁNO nastaveniu si hraníc

Nedovoľte, aby si s vami ľudia robili, čo chcú. Povedzte “áno” tomu, že sa naučíte hovoriť “nie” – vždy, keď to tak budete cítiť. Ľudia vás skutočne začnú rešpektovať a vážiť si vás, až keď sa to naučíte. 

#6 Povedzte ÁNO smiechu

Kedy ste sa naposledy smiali tak, až vás bolelo brucho? Vyhľadávajte čo najviac momentov, ktoré vám prinesú takýto smiech, alebo hoci len malý, nepatrný úsmev. Pretože toto sú tie najkrajšie životné chvíle. 

#7 Povedzte ÁNO láske

Možno ste sa v nej už naozaj veľakrát sklamali, no to neznamená, že neexistuje. Nehľadali ste niečo, čo na tomto svete už nie je – hľadali ste to len u nesprávnych ľudí. Ak jej otvoríte svoju myseľ a hlavne svoje srdce, skôr či neskôr si nájde aj vás – vo svojej najkrajšej, najúprimnejšej a najčistejšej podobe. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov