Foto: Photo by Bruno Cervera from Pexels

Charizmu nezískate. S charizmou sa jednoducho musíte narodiť.

Charizma je jedinečnou práve v tom, že sa nedá nadobudnúť, ani sa jej nedá nijak “priučiť”. Človek ju jednoducho buď má alebo nemá. Ako ste na tom vy?

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Learning Mind priniesol zoznam 8 vlastností, ktorými disponujú práve mimoriadne charizmatickí ľudia. 

#1 Okamžite vás očaria

Nejde len o to, že by boli atraktívni, jednoducho z nich vyžaruje niečo, čo sa slovami ani nedá popísať. Ich kúzlo je jednoducho neprehliadnuteľné a nespočíva len v ich výzore. 

#2 Žijú prítomnosťou

Ľudia s okúzľujúcou charizmou žijú tým, čo je teraz. Vedia, že to, čo sa stalo v minulosti, už nijak nezmenia, a budúcnosť je väčšinou nepredvídateľná. Ich osobnosť je teda taká silná aj preto, že telom i mysľou sa nachádzajú na 100 % v prítomnosti. 

#3 Očný kontakt im nerobí žiaden problém

Priamy očný kontakt je niektorým ľuďom nepríjemný, no charizmatickí ľudia majú prirodzene pohľad, ktorý v druhých vzbudzuje dôveru.

#4 Sú skvelí poslucháči

Títo ľudia takisto vedia, že hovoriť je niekedy striebro, no mlčať zlato. Navyše, človek s charizmou na seba nepotrebuje upozorňovať neutíchajúcim tokom slov. Stredobodom pozornosti je aj bez toho – aj keď sa o to vôbec nesnaží. 

Photo by Molly Champion from Pexels

#5 Sú pokorní

Charizmatickí ľudia silu svojej osobnosti nezneužívajú. Napriek všetkému patria medzi tých najviac pokorných a len výnimočne sa u nich stretnete s aroganciou. Naopak, sú veľmi empatickí a radi podajú pomocnú ruku, ak je to v ich možnostiach. 

#6 Sú mentálne dospelí

Všetci veľmi dobre vieme, že vek nemusí byť zárukou dospelosti osobnosti. Charizmatickí ľudia však majú zrelú myseľ, a vďaka nej sú schopní robiť zrelé rozhodnutia. Rovnako sú motiváciou pre ľudí, ktorí sa snažia stať sa tou najlepšou verziou seba samého. 

#7 Majú moc, o ktorej ani nevedia

Charizmatickí ľudia dokážu druhých nesmierne ovplyvniť a nakloniť si ich na svoju stranu. Vôbec to však nezneužívajú, práve naopak – vo väčšine prípadov ani len netušia, že takýmto darom disponujú. 

#8 Cítite sa pri nich príjemne

Napriek tomuto všetkému, nikdy sa pri nich nebudete cítiť menejcenne. Práve naopak, charizmatickí ľudia chcú, aby ste sa v ich prítomnosti cítili uvoľnene, inteligentne, úspešne či príťažlivo – a veľmi radi vás v tom podporia. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov