Foto: Photo by Anthony Tran on Unsplash

Ak ste tichým človekom, ľudia si vašu povahu často mýlia s aroganciou či pýchou.

Byť tichým v človekom v tomto hlučnom svete nie je vôbec jednoduché. Ak ste ním aj vy, sami veľmi dobre viete, že veľa ľudí vašej povahe jednoducho nerozumie, a to aj kvôli týmto 7 veciam, ktoré nikdy nepochopia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál The Minds Journal. 

#1 Robíte len veci, ktoré majú nejaký zmysel

Nepotrebujete byť stredobodom pozornosti, a preto naozaj nemusíte byť vždy a všade. Sústredíte sa len na to dôležité a robíte len to, čo chcete – teda výhradne veci, ktoré pre vás majú nejaký hlbší zmysel a hodnotu. 

#2 Rozumiete druhým, ak nemajú čas

Možno viete, že toto dokáže naozaj málokto. Ak poviete, že nemáte čas, väčšina ľudí to nepochopí, pretože majú podstatne menej práce ako vy, a voľného času tak majú oveľa viac. Ak však “nemám čas” niekto povie vám, nerobí vám problém pochopiť to na prvýkrát. 

#3 Málokto vám rozumie

Už ste sa s tým ale zmierili. Málokto rozumie vašej povahe, no to je úplne v poriadku. Snažíte sa preto obklopovať sa len tými, ktorí vám rozumejú. Už viete, že čo sa týka priateľov, nezáleží na kvantite, ale na kvalite. 

Photo by Warren Wong on Unsplash

#4 To, že ste ticho neznamená, že sa vám niečo nepáči

Ak niekde ticho sedíte, veľa ľudí si bude myslieť, že sa vám niečo nepáči, alebo že sa nebavíte. To však vôbec nemusí byť pravda. Jednoducho len oveľa radšej počúvate ako rozprávate. 

#5 Najradšej ste doma

Z času na čas si radi vyjdete von, no určite nie ste človekom, ktorý neobsedí niekoľko hodín, alebo ktorý sa musí ísť zabávať každý víkend von. Najlepšie vám je jednoducho doma, to však väčšina ľudí nikdy nepochopí. 

#6 Veľakrát potrebujete byť sami

Nech máte svojich najbližších akokoľvek radi, z času na čas jednoducho potrebujete byť osamote. Veľa ľudí si to však berie osobne, a myslia si, že ich nemáte dostatočne radi, alebo že sa im vyhýbate. 

#7 Ľudia si vaše ticho mýlia s pýchou

Nie každý, kto je ticho, musí byť namyslený – toto si však málokto uvedomuje, a mnohí si preto myslia, že ste jednoducho namysleným a chladným človekom. Tak to však vôbec nie je. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov