Photo by Emin BAYCAN on Unsplash

Občas “zahviezdi” každý.

Považujete sa za inteligentnú osobu? Ak áno, určite uznáte, že ani vy nemáte stále len svetlé momenty, ale z času sa dopustíte niečoho, čo by sa dalo označiť za “hlúpe správanie”. Nič si z toho ale nerobte, má to tak každý. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tieto situácie popísal portál I Heart Intelligence. 

#1 Niekedy sa správate až príliš sebavedomo

V živote ste zrejme nikdy nemali zásadnejší problém uplatniť sa či uspieť, a vo väčšine prípadov vás dokonca chválili. Toto, prirodzene, vedie k vyššiemu sebavedomiu. To je síce absolútne v poriadku, ale ako všetko – len do istej, zdravej miery.

#2 Ľudí tlačíte do výkonov, ktoré nezvládajú

Je skvelé byť úspešný a všetko zvládať ľavou zadnou, treba si však uvedomiť, že takýto nie je každý. Niekedy sa preto prichytíte pritom, ako ľudí tlačíte do výkonov, ktoré jednoducho nezvládajú, a latku pre nich nastavujete až privysoko. 

#3 Vždy chcete mať pravdu

Možno ju síce máte väčšinou, avšak vždy ju nemá naozaj nikto. Niekedy sa vám preto možno stáva, že sa tvrdohlavo hádate za svoju pravdu, aj keď pravdou nie je.

Photo by Deniz Göçmen on Unsplash

#4 Máte nedostatok empatie

Priveľmi inteligentní ľudia bývajú veľmi racionálni. Vôbec to neznamená, že nemajú srdce, no veľakrát rozmýšľajú najprv rozumom, následne niečo povedia, a až potom si uvedomia, ako necitlivo to znelo, a ako tým niekomu ublížili. 

#5 Úspech znášate veľmi ťažko

Úspech je prirodzenou súčasťou života, vy ste však zvyknutí brať jedno víťazstvo za druhým. Preto, ak príde nejaké zlyhanie, znášate ho oveľa ťažšie, a aj keď si to uvedomujete, nedokážete s tým nič spraviť. 

#6 Vždy sa snažíte o multitasking

V rámci šetrenia času ho využívate veľmi často. Niekedy vám to síce vyjde a ušetrí vám to nejaký čas, inokedy však práve multitasking môže za to, že urobíte nejakú zásadnú chybu. Sústrediť sa na viacero dôležitých úloh naraz je totiž prakticky nemožné. 

#7 Niekedy podceňujete názory druhých

Názor druhých si vždy dokážete vypočuť, no veľakrát sa pristihnete pritom, že ho považujete za menejcenný alebo podradný, a ľuďom to niekedy nechtiac dáte aj najavo. Niekedy jednoducho platí staré zlaté pravidlo: Hovoriť striebro, mlčať zlato. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov