Foto: Photo by Craig Adderley from Pexels

Ticho niekedy lieči…

Sami už určite veľmi dobre viete, že sú isté situácie, kedy je najlepšie jednoducho zostať ticho. Ak si nie ste istí, ktoré sú to, možno vám pomôže tento zoznam.

Článok pokračuje pod videom ↓

Kedy je teda mlčať zlato? Odpoveď poskytol portál Brightside.

#1 Keď by ste svojou poznámkou niekoho nahnevali

Toto je najťažšie dodržiavať hlavne pri hádkach. Vtedy je zvyčajne veľmi ťažké niekoho neuraziť, no skúste to. Uvidíte, že výsledok bude stáť zato. 

#2 Keď by ste svojou poznámkou nahnevali seba

Nejeden z nás má schopnosť svojimi poznámkami či pripomienkami vytáčať aj sám seba, a to opäť predovšetkým pri hádkach. Ak týmto zvláštnym fenoménom trpíte aj vy, skúste jednoducho v pokoji napočítať do 5 a to, čo ste chceli povedať, prehltnúť. 

#3 Keď niekoho chcete opraviť

Platí to predovšetkým v prípadoch, kedy dotyčnú osobu ešte veľmi dobre nepoznáte. Nechcite za každú cenu každého opravovať, ľudia to jednoducho nemajú radi a nevyzerá to dobre. 

#4 Keď chcete povedať niečo útočné

Ak si len chcete rýpnuť – či už preto, že vás niekto nahneval, zo žiarlivosti alebo z iného dôvodu, opäť urobíte najlepšie, ak nepoviete nič. Skúste tento boj so svojím egom vyhrať. 

Photo by Moose Photos from Pexels

#5 Keď hovoríte len preto, aby ste neboli ticho

Možno nemáte radi trápne ticho alebo si myslíte, že bez vás by konverzácia viazla, no keď niečo hovoríte len preto, aby ste nemlčali, nemá to zmysel. 

#6 Keď by ste mali hovoriť o niekom inom

Neexistuje jediný prípad, kedy by bolo klebetenie prospešné alebo ospravedlniteľné. Nikdy preto nehovorte o niekom, kto pri vás práve nie je, a nedokáže sa obrániť. 

#7 Keď by ste niekoho zranili

Veľakrát to, žiaľ, spravíme nevedome, no niekedy svojimi slovami niekoho zraňujeme s plným vedomím. Je to pritom tak jednoduché – keď nemôžete povedať niečo pekné, nepovedzte jednoducho nič. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov