Foto: Photo by pawel szvmanski on Unsplash

Virtuálny svet sa nezaobíde bez hejtu. Aj ľudia, ktorí sa znížia k hlúpym komentárom, si však zaslúžia našu pozornosť.

Každý z nás, kto aspoň raz v živote napísal otvorene svoj názor na akýkoľvek, nielen kontroverznú tému, sa určite stretol s hejtom. Nenávistným komentárom, ktorý neprináša ani konštruktívnu kritiku, ani nič pozitívne. Cieľ hejtera je jediný. Absolútne vás rozladiť. Avšak každá skúsenosť nás môže niekam posunúť a nie je to inak ani v prípade hejterov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je 7 skutočne silných dôvodov, prečo by sme na nich nemali mať ťažké srdce.

#1 Naučia nás držať na uzde naše negatívne emócie

Photo by A L L E F . V I N I C I U S Δ on Unsplash

Miesto toho, aby sme sa s nimi púšťali do nezmyselných debát, máme možnosť sa nadýchnuť a nereagovať. Najmä ak sa usilujete o osobný rozvoj, môže vám hejter poskytnúť cennú lekciu. Je ľahké byť pokojný a šťastný, keď sa nič nedeje. Dokážete si však svoj pokoj udržať aj vtedy, keď si prečítate negatívny komentár?

#2 Donútia nás prekonávať naše hranice

Niektoré hejty vedia zaťať fakt do živého. Najmä ak sa trafia do našich najväčších komplexov. No nič nie je absolútne negatívne. Niekedy nás práve ten najnenávidenejší komentár môže nakopnúť k zmene. Na sociálnych sieťach nájdete množstvo príkladov toho, keď ľuďom k neskutočnej premene „dopomohol“ práve nepríjemný hejt.

#3 Prebudia v nás zdravú súťaživosť

Photo by Victoire Joncheray on Unsplash

Ruku na srdce. Nemali ste ani raz chuť dokázať hejterovi, že sa mýli, a že vy nie ste takí či onakí? Aj naši (virtuálni) nepriatelia v nás dokážu naštartovať zdravú súťaživosť. Aj to je dôvod na vďačnosť.

#4 Dávajú nám možnosť prejaviť svoj potenciál

Práve takéto chvíle dokážu kvalitne preskúmať našu osobnosť. Dokážeme reagovať pozitívne aj v okamihu, keď niekto zraňuje naše ego? Čím viac negativity je vôkol nás, tým viac by sme sa mali sústrediť na pozitivitu. Je to jediná cesta, ktorá nám ukazuje, ako z toho von.

#5 Niekedy je na príčine banálne nedorozumenie

Photo by John Schnobrich on Unsplash

To, samozrejme, platí pre komentáre, ktoré sa ešte dajú zniesť a neprekračujú hranice slušných spôsobov. Nemálo problémov a nedorozumení vzniká z toho, že niekto si niečo zle vysvetlí a už to ide dolu vodou. Platí to nielen v reálnom živote, ale aj v tom virtuálnom. Ak máte pocit, že na príčine nepríjemného konfliktu je len malé nedorozumenie, skúste to rozobrať. Možno obaja prídete na to, kde sa stala chyba.

#6 Naučia vás pozerať sa na život z iného uhla

Všetko je uhol pohľadu. Ak máte vôkol seba hejterov, svedčí to o jednom. Určite je množstvo ľudí, ktorí vás milujú a vy sa o nich môžete oprieť. Pretože akákoľvek téma vždy rozdeľuje ľudí na dva tábory. A ktovie, možno práve vďaka hejterom si viac začneme vážiť tých, ktorí skutočne stoja na našej strane.

#7 Ak vám všetko prerastá cez hlavu, konajte

Photo by Jose Aragones on Unsplash

Ak sa však neviete povzniesť nad hejterov, skúste urobiť všetko preto, aby ste ich odstránili z vášho virtuálneho piesočku. Nečítajte nenávistné komentáre. Ak sa dá, tak ich zablokujte. Niekedy je najlepšia cesta jednoducho nereagovať. Hejteri sú v skutočnosti veľmi nešťastní ľudia. Ak by to tak nebolo, mali by určite aj iný životný cieľ, než znepríjemňovať život ostatným.

lifehack
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov