Foto: Photo by Fady Hany from Pexels

Rok 2018 sa chýli ku koncu a s tým prichádza čas na zhodnotenie toho, aký vlastne bol.

Rok zmien. Práve toto je prívlastok, ktorý mnohí ľudia pripisujú roku 2018. Je možné, že niečo “vo vzduchu” naozaj bolo — keď sa nad tým zamyslíte, zistíte, že tých zmien bolo naozaj veľa, či už v živote vašom alebo v životoch vašich blízkych. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako ste v tomto roku obstáli vy? Pomaly ale isto sa blíži deň, kedy budete musieť roku 2018 vystaviť “vysvedčenie”. Ak sa vám v ňom udialo týchto 8 vecí, pokojne mu môžete udeliť jednotku s hviezdičkou. Ide totiž o 8 znamení toho, že osobnostne ste v ňom naozaj vyrástli. 

#1 Ľutujete niektoré rozhodnutia, ktoré ste spravili

Spravili ste počas uplynulých 12 mesiacov niečo, čo dnes ľutujete? Alebo naopak — vyčítate si, že ste niečo premeškali? Výborne, môžete si gratulovať. Naozaj, čítate dobre. Znamená to totiž jedno — dnes by ste to už urobili inak. Ste totiž múdrejší, ako ste boli. 

#2 Viete, v ktorých oblastiach sa potrebujete zlepšovať

Nemyslíte si, že rok 2018 vám na zlatom podnose priniesol všetku múdrosť sveta. Počas celého roka ste si všímali, kde sú vaše medzery a dnes to už viete. To, že ste si ich priznali, vám dáva možnosť zdokonaliť sa v nich.  

pexels.com

#3 Dostali ste sa až sem

Rok 2018 bol náročný, možno až drsný. Takmer pre každého. Ale stále ste tu. Zvládli ste to. Aj keď ste si niekedy neboli istí, či to vôbec vydržíte do zajtra, vydržali ste. A dnes ste tu, ešte oveľa múdrejší a silnejší, ako predtým. 

#4 Odrezali ste zo svojho života “škodlivých” ľudí

Pravda je žiaľ taká, že vo svete je veľmi veľa zla, závisti a neprajnosti. Úspech sa neodpúšťa. Vy to vidíte a práve preto ste zo svojho živote definitívne odstrihli niekoho zo svojich “priateľov” či rodiny. Viete, že toxických ľudí vo svojom živote nepotrebujete. Nech už to bol ktokoľvek, určite to nebolo jednoduché. Takéto rozhodnutie si vyžaduje veľa odvahy a odhodlania. No zvládli ste to. Uvedomili ste si, aká dôležitá je vaša vnútorná pohoda a váš rast. 

pexels.com

#5 Vaše priority sa zmenili

Uvedomili ste si, že niektoré veci, na ktorých vám tak veľmi záležalo, nie sú až také dôležité. Dnes už viete, že niektoré materiálne veci alebo niektorí ľudia, o ktorých ste si mysleli, že sú zdrojom vášho šťastia, sa jednoducho dajú nahradiť. Viete, že šťastní môžete byť aj bez nich. Pretože to pravé šťastie nie je od od nikoho a od ničoho závislé — vychádza z vášho vnútra. 

#6 Poplakali ste si

Dnes už viete, že plač nie je prejavom slabosti. Je prejavom toho, že silní ste boli už pridlho. Slzy sú dôkazom toho, že vám na niečom/na niekom naozaj záleží. Sú dôkazom toho, že máte srdce. Sú dôkazom toho, že svoje emócie dokážete ventilovať a nenechávate ich v sebe tlieť dovtedy, kým vás nezničia. 

pixabay.com

#7 Strávili ste veľa času osamote

Samoty sa už nebojíte. V roku 2018 ste strávili veľa času sami, pretože viete, že vtedy sa vám premýšľa najlepšie. Sú to chvíle, kedy dokážete najlepšie reflektovať, plánovať i tvoriť. Čím komfortnejšie sa osamote cítite, tým lepšie pre vás. 

#8 Viete, že niektoré veci ste mohli spraviť lepšie

Nedá sa povedať, že ich ľutujete, jednoducho len vidíte, že sa dali spraviť aj lepšie. Ak si to však dokážete priznať, znamená to, že ste objavili svoj potenciál. Dnes už viete, čo všetko ste schopní dosiahnuť. Už nie ste niekým, kto o sebe pochybuje, v roku 2018 ste sa stali niekým, kto si maximálne verí. A o takom človeku nemôže nikto pochybovať. 

Rok 2018 možno nesplnil vaše predstavy a očakávania na 100 %, no onedlho je tu rok 2019. A ak ste sa v 8 vyššie uvedených znakoch našli, môžete v ňom dosiahnuť čokoľvek, čo si zaumienite. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov