Ten najväčší nepriateľ sa ukrýva práve v našej hlave.

Ak niekoho skutočne milujeme, je normálne, že sa nás z času na čas zmocnia obavy. Ak ich dokážeme udržať na uzde, vyhrali sme. No oveľa častejšie nás premknú strachy, ktoré sú absolútne zbytočné. Práve nimi si môžeme sabotovať naše šťastie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto sú tie najčastejšie z nich:

#1 Strach z nevery

Photo by Jeremy Perkins on Unsplash

Bojíte sa, že vám vaša polovička bude neverná? Tento strach podľa odborníkov pramení práve z nízkeho sebavedomia. Práve to nás núti vziať potajme partnerov telefón a hľadať “dôkazy”. Našu polovičku však môže naša nedôvera veľmi zraniť. Preto sa skúste rozlúčiť s týmto strachom a radšej popracujte na svojom sebavedomí.

#2 Strach z toho, že nás opustí

Každý, kto aspoň raz za život dostal „kopačky“ potvrdí, že je to naozaj bolestivá skúsenosť. Ak ste ju aj vy zažili na vlastnej koži, je logické, že sa budete báť, že sa to stane znova. Preto možno partnerovi odpustíte skutočne všetko. Pramení to zo strachu, že vás opustí. Toto však nie je najlepšia filozofia. Aj tento strach má na príčine vaše nízke sebavedomie. Miesto strachu preto investujte energiu do vlastného vnútorného rozvoja.

#3 Strach z toho že nie ste pre ňu/pre neho dosť dobrí

Photo by Joshua rawson on Unsplash

Ak by ste pre neho či pre ňu neboli tí najlepší, tak určite s vami nie je. Iba skutočný psychopat ide do vzťahu len z ľútosti. Zahoďte tieto myšlienky niekde do koša a už nikdy sa k nim nevracajte. Partner vás miluje a preto je s vami. K tomu niet čo dodať.

#4 Strach z toho, že vaša polovička nie je pre vás dosť dobrá

To je zas opačná strana mince. Možno ste s niekým len preto, že sa bojíte samoty. Alebo možno čakáte na niečo lepšie. Alebo máte sebavedomie tak vysoké, až hraničí s egoizmom. Skúste sa na partnera pozrieť očami lásky a všimnete si, že je v ňom niečo nádherné. A na to treba zamerať pozornosť.

#5 Strach z toho, že vás neprijme jeho/jej rodina či priatelia

Photo by Niklas hamman on Unsplash

Môže sa to stať, a to najmä v prípade, že okruh ľudí, ktorí sú vôkol vášho partnera či partnerky, sú z úplne iného cesta. Neprijali vás? No a čo. To v žiadnom prípade neznižuje vašu hodnotu ako človeka. Skúste sa k nim správať milo a slušne a ostatné nechajte tak. Nikdy sa totižto nezavďačíte každému.

#6 Strach z toho, že ho/ju viac nebudete priťahovať

Na začiatku vzťahu sa nevieme nabažiť jeden druhého, no postupom času sa na druhého človeka pozeráme predsa len inak. To však neznamená, že by sa nám prestal páčiť. Síce sú prípady, kedy sa o seba partner či partnerka po čase úplne prestanú starať, extrémne zmenia imidž či výrazne priberú, ale to sa nestáva až tak často. Ak chceme byť pre našu polovičku stále príťažliví, musíme sa o seba starať.

#7 Strach z toho, že máte príliš veľa (alebo málo) sexu

Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash

Nikde nie je napísané, ako často sa máte milovať. Čo je pre jedného veľa, pre druhého je málo. Ak to vyhovuje vám dvom, nemusíte sa ničoho báť. Riaďte sa sami sebou, nie nejakými nezmyselnými príručkami.

Pozri aj: Toto by si mali prečítať všetky ženy, ktoré tvrdia, že “všetci muži sú rovnakí”

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov