Naozaj?

Počas svojho života sa stretneme s mnohými stereotypmi a mýtmi, ktoré sa však vôbec nezakladajú na pravde. Jedným z nich aj tvrdenie, ktoré hovorí, že “všetcí muži sú rovnakí”. Rovnako zlí, samozrejme. Ženy to hovoria po každom rozchode, po každom nevydarenom rande či po každej, nie príliš vhodnej poznámke. Všetci muži sú rovnakí. Bez výnimky. Veríte tomuto tvrdeniu aj vy? Nemali by ste, pretože vôbec nie je pravdivé. Už len z tohto jedného dôvodu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Všetky ženy, ktoré túto vetu používajú a veria jej, by si mali zodpovedať jednu zásadnú otázku, a to:

Poznáte úplne všetkých mužov na svete? Stretli ste každého jedného?

Odpoveď, samozrejme, všetci poznáme. Nech ste ktokoľvek, všetkých mužov ste určite nestretli. A jediné, čo robíte, je to, že podporujete rodové stereotypy, proti ktorým sa, paradoxne, práve ženy tak často búria.

Vaše tvrdenie, že “všetci muži sú rovnakí”, sa zakladá na vašich negatívnych skúsenostiach s nimi. Zároveň však na druhej strane stoja ženy, ktoré si tvrdohlavo odmietajú pripustiť, že príčinou takéhoto správania sú často aj ony samy.

Photo by Khaled Reese from Pexels

Všetci sme len ľudia a každý z nás robí chyby. Dokonalý nie je naozaj nikto. Hovoriť, že “všetci muži sú rovnakí”, a že všetkému sú vždy na vine oni, je naozaj nefér. Navyše sa tým staviate do role večnej obete, čo žiadna silná žena nerobí.

Okrem toho, týmto svojím presvedčením ubližujete v konečnom dôsledku najviac samy sebe. Ak totižto veríte tomu, že všetci muži sú zlí, nikdy nenájdete žiadneho, s ktorým by ste boli v šťastnom vzťahu. Vždy na ňom budete hľadať tie drobné nedostatky, len aby ste sa utvrdili v tom, že ste mali pravdu. A že naozaj je zlý.

Verte však, že tak, ako neplatí, že všetky blondíny sú hlúpe, tak, ako neplatí, že všetky ženy, ktoré sa o seba starajú a sú krásne sú promiskuitné či tak, ako neplatí, že všetky feministky nenávidia mužov, presne tak neplatí ani to, že “všetci muži sú zlí”.

A vedzte, že skôr či neskôr do vášho života vstúpi nejaký, ktorý vás o tom presvedčí.

Pozri aj: Takto to vidia muži. Muž spísal 20 rád, ktorými by sa mali ženy riadiť v láske i v živote

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov