Foto: Photo by Ana Francisconi from Pexels

Žiaľ, nie vždy to vyjde…

Na svete snáď niet človeka, ktorý by si niekedy nemusel prejsť nejakým rozchodom. Stretol sa s tým už každý a pravdou je, že spočiatku to vnímame ako niečo negatívne. Neskôr si síce zmysel toho celého uvedomíme a pripustíme, no v prvých dňoch či mesiacoch si zvyčajne myslíme, že rozchod nám nepriniesol nič dobré.

Článok pokračuje pod videom ↓

Opak je však pravdou. Týchto 7 lekcií, o ktoré sa podelil portál The minds journal, vás totiž dokáže naučiť jedine stroskotaný vzťah.

#1 Počúvať svoju intuíciu

Niekde hlboko vo svojom vnútri ste už dávnejšie celkom určite tušili, že niečo nie je v poriadku, no pre pokoj vo vzťahu ste sa to možno snažili potláčať a nemyslieť na to. Teraz už však viete, že nabudúce by ste mali svoju intuíciu počúvať viac. 

#2 Čo nerobiť

Možno ste spravili niečo, čím ste váš vzťah pochovali – a to aj keď ste nechceli. Len ste si možno neuvedomovali, ako môžete toho druhého raniť. V budúcom vzťahu už preto budete múdrejší. 

#3 Netolerovať niečo, čo sa vám nepáči

Hovorí sa, že základom každého zdravého vzťahu je tolerancia, čo je určite pravdou, mnohí tomu však rozumejú zle. Tolerovať neznamená obmedzovať sa. Dnes už viete, že v budúcnosti nebudete tolerovať nič, čo by vás zraňovalo. 

Photo by CHRISTOPHER MARQUEZ from Pexels

#4 Čo od partnera chcete

Viete, čo všetko vám vo vzťahu vadilo, a práve vďaka tomu máte teraz už celkom presnú predstavu o tom, koho/čo hľadáte. A zo svojich nárokov určite nepoľavíte. 

#5 Rozchod neznamená, že ste sa vzdali

Mnohí ľudia si myslia, že jediní, kto sa vzdáva, sú slabosi. Preto veľakrát zotrvávajú vo vzťahoch, ktoré sú nešťastné či nefunkčné – len preto, aby oni nemuseli byť tí, ktorí niečo ukončia. Vy už však viete, že keď vás niečo robí nešťastným a odídete, nie je to o tom, že by ste vzdávali, ale o tom, že si vážite samých seba. 

#6 Našli ste v sebe vnútornú silu

Zotrvávať v zlom vzťahu alebo nejaký vzťah ukončiť chce naozaj veľa vnútornej sily. Vy ste však tento boj vyhrali a dnes ste silnejší ako kedykoľvek predtým. 

#7 Byť single je oveľa lepšie ako byť v nešťastnom vzťahu

A na záver to najdôležitejšie. Uvedomili ste si, že na tom byť single nie je vôbec nič zlé, práve naopak. A je to dokonca neporovnateľne lepšie, ako byť v nešťastnom vzťahu. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov