Foto: pixabay.com

S väčšinou z nich ste sa už určite stretli.

To, že naša spoločnosť má dvojité štandardy, ste si už určite všimli. Vyskytujú sa vo všetkých vekových skupinách, pri oboch pohlaviach a v takmer všetkých zamestnaniach.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Brightside spísal 7 najčastejších z nich.

#1 Nie každé flirtovanie považujeme za sexuálne obťažovanie. Ak s nami flirtuje niekto, kto sa nám páči, nevadí nám to. Akonáhle však robí to isté niekto, kto nám sympatický nie je, považujeme to za sexuálne obťažovanie. 

#2 Predavači sa v obchode nesprávajú ku každému rovnako. Ak niekto vyzerá “bohato”, predovšetkým v luxusnejších obchodoch sú k nemu milí. Ak však príde niekto, kto tak solventne nevyzerá, nevenujú mu toľko pozornosti, prípadne sú až nepríjemní. 

#3 Ľudia si zvyčajne z útulku vezmú len zvieratá, ktoré sú pekné. Ak nejaký psík alebo mačka nevyzerajú dobre, ľudia o nich väčšinou nestoja. 

#4 Stredná generácia karhá svoje deti za to, že sú závislé na mobiloch či tabletoch, no zabúdajú na to, že oni sú závislí na televízii (alebo taktiež na smartfónoch).

Photo by Huỳnh Đạt from Pexels

#5 Keď javí viacero žien záujem o jedného muža, väčšina ľudí to považuje za “cool”. Keď však prejaví záujem viacero mužov o jednu ženu, spoločnosť ju veľakrát odsúdi.

#6 Väčšina ľudí si stále myslí, že lepšími šoférmi sú muži, aj keď to tak vôbec nemusí byť vždy. 

#7 Keď je smutná žena a poplače si, považuje sa to za normálne. Keď však to isté spraví muž, veľakrát je označený za slabocha. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov