Foto: Photo by Ikon Republik from Pexels

Niektorí ju odpustiť dokážu, iní nie.

Viacerí ľudia sa zhodnú na tom, že neveru by za istých okolností dokázali odpustiť, avšak prihliadali by na to, prečo sa jej partner dopustil. Portál Thought Catalog zosumarizoval 7 najčastejších dôvodov, pre ktoré k nej prichádza. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Stereotyp vo vzťahu

Áno, zo všetkých ide pravdepodobne o “najhlúpejšiu” výhovorku, no zároveň i najčastejšiu. Ľudia sa žiaľ niekedy radšej uchýlia k nevere, miesto toho, aby sa svoj vzťah nejak rozhodli spestriť. 

#2 Ťažké životné obdobie

Ak si prechádzame niečím veľmi náročným, prirodzene očakávame, že náš partner bude tým, o koho sa budeme môcť oprieť. Ak to tak nie je, mnohí sa môžu dopustiť nevery – len aby zažili nejaké chvíľkové odreagovanie, ktoré tak veľmi potrebujú. 

#3 Pomsta

Áno, aj toto sa deje. Ak vás partner podviedol, môžete mať neodolateľnú potrebu tento stav “vyrovnať”. 

#4 Zdvihnutie sebavedomia

Toto sa väčšinou týka napr. žien, ktoré zopár kilogramov pribrali, alebo mužov, ktorí sa nevedia zmieriť s tým, že starnú. V takýchto prípadoch si niekedy človek potrebuje dokázať, že oň ešte je záujem, a východisko žiaľ vidí v nevere. 

Photo by bruce mars from Pexels

#5 Osamelosť

Byť sám a cítiť sa osamelo sú dve rozdielne veci, osamelo sa môžeme cítiť aj vo vzťahu. A keď to tak je, človek sa v túžbe byť milovaný a chcený uchýli aj k nevere. 

#6 Snaha získať partnerovu pozornosť

Pravdou je, že nevera niekedy môže byť aj posledným volaním o pomoc či o pozornosť. Toto sa stáva často napríklad vtedy, keď jeden z partnerov venuje všetko svoj čas práci či niečomu inému než vzťahu. 

#7 Nedostatok sexuálneho uspokojenia vo vzťahu

Toto je spolu so stereotypom jedným z najčastejších dôvodov. Najvhodnejšie by samozrejme bolo s partnerom sa o tom porozprávať, no ak sa tak nestane, prípadne ak sa rozhovorom nič nevyrieši, častým “riešením” tohto problému býva práve nevera. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov