Môže existovať priateľstvo medzi mužom a ženou? A čo v prípade, že je tou ženou jeho expartnerka?

Ak sa váš priateľ priatelí so svojou ex, môže to byť znakom skutočnej zrelosti. Bolestivý rozchod už majú za sebou. Uvedomili si, že navzájom sú si príliš vzácni na to, aby absolútne prerušili vzájomný kontakt. Avšak takéto kamarátstvo môže mať aj svoje úskalia. Mnohí sú totiž presvedčení o tom, že neexistuje priateľstvo medzi mužom a ženou. Časom jeden alebo druhý bude chcieť niečo viac. Tobôž, ak už v minulosti tvorili pár.

Článok pokračuje pod videom ↓

Preto mu skúste položiť týchto 7 kľúčových otázok. Určite vám pomôžu vyjasniť si celú situáciu.

#1 Vie o mne tvoja bývalá?

Photo by Sabrina May on Unsplash

Ak jeho ex ani len netuší o vašej existencii, zbystrite pozornosť. Väčšinu, ak muž zatajuje svoj aktuálny vzťah, môže to byť znamením toho, že v sebe nemá ešte celkom uzavretú minulosť. Možno stále dúfa, že vzťah s bývalou povstane z popola. A na to, konieckoncov, doplatíte len vy.

#2 Kto sa s kým rozišiel?

Ak to bol váš partner, kto vzťah ukončil, je to pre vás určite lepšie. Pretože toto rozhodnutie išlo od neho. Boli veci, ktoré mu vadili a preto sa rozhodol posunúť sa ďalej. Ak to bol však on, kto dostal kopačky, priateľstvo s bývalou nemusí byť ten najlepší nápad. Opäť platí vyššie spomenuté. Možno len dúfa, že raz predsa len bude medzi nimi opäť niečo viac.

#3 Čo sa dialo po rozchode?

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Ak bol koniec skutočne striktný a rázny, skutočne sa nemusíte ničoho báť. Ale ak sa ešte x-krát dali dokopy aj po rozchode, vyznávali si lásku, prípadne spolu spali, môže to vo vás vyvolávať patričný dôvod na obavu. Práve takéto rozchody nie sú často vnímané ako „naozajstné“. Môže to medzi nimi stále iskriť, pričom vy ste len, žiaľbohu, akousi náplasťou.

#4 Čo k tebe cíti tvoja bývalá?

Možno sa zdá, že odpoveď na túto otázku je náročná, ale nie je to tak. Každý podvedome vycíti, čo sa deje. Aj muž cíti, či je skutočne pre svoju bývalú len kamarát, alebo k nemu stále cíti niečo viac. Pretože city sa nedajú len tak vymazať. Preto máte právo poznať odpoveď aj na túto háklivú otázku.

#5 Prečo sa s ňou stále priatelíš?

Photo by Jason Leung on Unsplash

Môže na to mať množstvo dôvodov. Možno majú spolu nedoriešené finančné záležitosti alebo spolupracujú na nejakom projekte. Najmä po ukončení dlhodobých vzťahoch medzi bývalými partnermi ostáva množstvo nedoriešených záväzkov. V najhoršom prípade mohol ostať v kamarátstve s bývalou len kvôli planej nádeji. To je vôbec ten najhorší scenár.

#6 Aké výhody ti to prináša?

Aj odpoveď na túto otázku môže vniesť do vzťahu trochu viac svetla. Ak je váš partner skutočne otvorený, určite vám to prezradí. Možno majú spolu veľa spoločných priateľov, o ktorých nechce prísť, alebo je preňho takým vzácnym človekom, že ho skutočne nechce vytesniť zo svojho života. Ktovie. Je však veľmi dôležité, aby ste zistili tú správnu odpoveď.

#7 Môžem sa s ňou stretnúť?

Photo by Max Felner on Unsplash

Áno alebo nie? Na to neexistuje iná odpoveď. Ak sa však váš partner tohoto stretnutia bojí ako čert sväteného kríža, zbystrite pozornosť. Niečo sa deje. A určite to nebude dvakrát príjemné.

Pozri aj: 10 neklamných znakov toho, že ešte stále milujete svojho ex

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov