Môžete si navrávať čokoľvek. Pred pravdou však neutečie nikto z nás.

Každého presviedčate o tom, že bývalého partnera máte v sebe už úplne uzavretého a predstavuje pre vás minulosť, ku ktorej sa vám neoplatí vracať? Ak si však jeho meno opakujete každých 20 sekúnd, nikoho nepresvedčíte, že ste ho naozaj vytesnili zo svojho života. V prvom rade totižto klamete samy sebe.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je podľa viacerých expertov 10 znakov toho, že ste sa ešte stále nepreniesli cez svojho ex. Nájdete sa v nich?

#1 Nedokážete ho dostať z hlavy

Photo by Anthony Tran on Unsplash

Nech sa snažíte akokoľvek, stále ho máte v hlave. Patrí mu takmer každá myšlienka. Zaspávate, i zobúdzate sa s myšlienkami na neho. Hlavu hore. Tejto fáze sa nevyhne nikto, kto je čerstvo po rozchode. Problémom však je, keď trvá až príliš dlho.

#2 Stalkujete ho na sociálnych sieťach

Presne viete, kde bol, s kým sa priatelí a do nemoty si pozeráte všetky jeho príspevky. To je ďalší znak toho, že nie ste až tak v pohode, ako by ste chceli.

#3 Myslíte si, že bol ten pravý

Photo by Gokil on Unsplash

A nikto vás nevie presvedčiť o opaku. Plačete za stratenou láskou svojho života.

#4 Neustále ho porovnávate s ostatnými

Vo všetkom. Určite nikto nevedel spraviť takú dobrú kávu, ako váš bývalý. Odteraz je pre vás meradlom kvality pre všetko.

#5 Máte na konte príliš veľa „jednonocoviek“

Photo by Caroline Hernandez on Unsplash

Pretože sa ho snažíte vytlačiť z mysle. Ale sex na jednu noc vám v tom vôbec nepomáha.

#6 Stále analyzujete, kde sa stala chyba

Čím viac však o tom budete uvažovať, tým viac budete zmätené. Jednoducho sa sto stáva. Ľudia sa schádzajú a rozchádzajú.

#7 Hľadáte dôvod, aby ste mu mohli zavolať

Photo by rawpixel on Unsplash

Hocijaká maličkosť bude pre vás predstavovať záchranný kruh, dôvod, aby ste mu mohli zavolať. Nerobte to. Čím skôr s ním prestrihnete všetky kontakty, tým lepšie. Pre vás oboch.

#8 Spomínate na staré dobré časy

Ľútosť vám môže zastrieť zdravý úsudok. Zrazu zabudnete na to všetko zlé, čo ste prežili a nasadíte si ružové okuliare. Budete spomínať len na chvíle, kedy vám bolo dobre. A tak sa budete dostávať do čoraz väčšej depresie.

#9 Ostanete voľná

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Nie je to preto, že by ste sa zákonite báli nového vzťahu. To nie. Len si nechávate zadné vrátka, dúfajúc, že sa k vám vráti. Nevráti. S najväčšou pravdepodobnosťou žijete v sebaklame.

#10 Stále ste v kontakte s jeho rodinou

Tiež vás k tomu vedie najmä jeden dôvod. Chcete byť stále súčasťou jeho milovaných. Avšak skôr či neskôr sa i tieto kontakty pretrhnú. A vám to môže pomôcť pozrieť sa realite rovno do očí.

Veríme, že v sebe nájdete silu a urobíte hrubú čiaru za svojou minulosťou.

Pozri aj: Strašiak menom „friend zone“: Toto je 5 dôvodov, prečo je tento novodobý termín prehnaný (a možno by ani nemal existovať)

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov